Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БФ “Право на захист” реалізує багатоцільову програму допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні”.

Дата: 23.06.2023 11:29
Кількість переглядів: 142

БФ “Право на захиФото без описуст” реалізує багатоцільову програму допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні”.

Для реалізації даної програми БФ “Право на захист” має можливість здійснювати мобільні виїзди реєстраторів в громади Одеської області. Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується три місяці.

Ця допомога надається таким людям:

 - переселенці, які перемістилися після 24.02.2022;

- особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій;

- люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

та якщо вони відповідають хоча б одному з цих критеріїв:

 - Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);

 - Родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

 - Родини з однією або декількома особами з особливими потребами, а саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб.

 - Прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження)

та не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій і мають дохід, менший за 5400 грн на особу.

Оновлення: Переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС також можуть подати заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН.

Також можуть звернутися мешканці Подільської міської територіальної громади, а саме:

- Особи похилого віку які мають дохід, менший за 5400 грн., та стан здоров’я яких погіршився з 24.02.2022р.;

- Особи з інвалідністю, які отримали інвалідність в період з 24.02.2022р.

При собі мати паспорт, ідентифікаційний код, медичну картку, довідка ВПО, свідоцтво про народження дитини, документ що підтверджує статус (посвідчення, довідка про захворювання, інвалідність та інше) для всіх членів сім’ї.

 

Реєстрація відбуватиметься:

29-30 червня 2023 року у приміщенні КЗ Центр надання соціальних послуг «Родина» з 10 години ранку за адресою :м.Подільськ, вул Шевченка,34/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора