Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вулична акція «Насильству НІ»

Дата: 02.06.2023 13:43
Кількість переглядів: 51

Фото без описуПопри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах.

З метою інформування мешканців Подільської громади сьогодні, 2 червня, в міському парку «Слава труду» проведено вуличну акцію «Насильству НІ». В акції взяли участь всі суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а саме: заступники Подільського міського голови Таїсія Скрипнік та Людмила Задорожна, представники Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я, Подільського міського центру соціальних служб, Служби у справах дітей, Подільського РУП ГУНП в Одеській області, Подільського міськрайонного відділу філії Державної установи  «Центр пробації», фахівці мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, представники ГО “Громадський Рух “Віра, Надія, Любов”.

Спікери прагнули донести до людей розуміння того, що насильство є порушенням прав людини й кожен з нас має сказати «Ні» насильству в сім’ї. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту в нашому досить бурхливому світі.Фото без опису

Якщо ви стали жертвою або свідком домашнього насильства звертайтесь на 102 – поліція.

Якщо Ви потребуєте консультації, але ще не готові звернутися до поліції з даного питання, то можете зателефонувати на номери «гарячих ліній», де Вам нададуть консультації та роз’яснення:

цілодобова безкоштовна урядова «гаряча лінія» з протидії домашньому насильству – 15-47, 116-123 (з мобільного);

0800500335 – національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі: тел.: 0632168791.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора