Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ОКУ «Подільський медичний фаховий коледж ім. В.О. Жуковського» відбулася наукова конференція «Ментальне здоров’я в умовах війни».

Дата: 02.06.2023 08:50
Кількість переглядів: 49

Фото без опису24 лютого 2022 року розділило життя кожного українця на «до» та «після». З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, чи не кожен громадянин нашої країни зазнав неминучого впливу війни на своє ментальне здоров’я. Чимало людей зіткнутись з її наслідками особисто або опосередковано, і це, так чи інакше, вплинуло на їхнє здоров’я.
В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, директор Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва ініціювала проведення ряду заходів в Одеській області щодо обізнаності про ментальне здоровʼя, його важливості в умовах війни.  
Фото без описуТак, днями, на базі ОКУ «Подільський медичний фаховий коледж ім. В.О. Жуковського», відбулася наукова конференція «Ментальне здоров’я в умовах війни». До обговорення актуальної теми долучилася начальник медичного управління Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Оксана Рокунець-Сорочан, представники міської та районної влади, лікарі Подільського ЦПМСД, які закінчили тренінг MhGap щодо підвищення рівня надання медичної та ментальної допомоги населенню, головний лікар Подільської міської лікарні Олександр Жуковський, фахівець Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Вікторія Бушанська, студенти та викладачі Подільського медичного фахового коледжу ім. В.О. Жуковського.Фото без опису
Під час конференції доповідачі презентували свої науково-пошукові роботи. У своїх роботах деякі учасники посилалися на Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» , ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, яка має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Джерело внутрішнє, в собі, на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та хоча б приблизної оцінки ступеня його кризовості.
Окрім цього, студенти та викладачі медичного коледжу розробили авторський інформаційний бюлетень з порадами, як зберегти своє ментальне здоров’я та бути стресостійкими в умовах війни. Наприкінці заходи збірку з практичними консультаціями отримали усі присутні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора