Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ ОБ’ЄДНАВ ДРУЖНЮ ПОДІЛЬСЬКУ РОДИНУ!

Дата: 18.05.2023 17:29
Кількість переглядів: 70

Фото без описуСьогодні, у День вишиванки, у центрі Подільська відбулась урочиста вишиванкова хода, до якої долучилися керівний склад Подільської міської ради та Подільської РВА, колективи закладів освіти, студенти Подільського медичного фахового коледжу ім. В.О. Жуковського, Подільського професійного ліцею, подільські родини та творчі колективи.

Розгорнувши великий український прапор – символ національної боротьби, єдності та гідності – хода вирушила до головної площі міста, під час якої як дорослі, так і найменші жителі громади, співали українських пісень та скандували «Слава Україні! Слава Героям!». Всі були вбрані у вишиванки, аби відчути подих минулого та нести його у майбутнє.

Фото без описуВже біля погруддя Т.Г. Шевченка, вишиванковий настрій громаді створювали юні таланти – вихованці творчих студій міського Будинку культури і танцювального клубу «Фантазія», викладачі та учні Подільської музичної школи «Школи естетичного виховання» та відомі подільські виконавці.

Символічно, що саме цього дня відбулася презентація авторської пісні радника Подільського міського голови Леоніда Кисельова  «Налетіли круки…», в якій оспівано трагічні реалії сьогодення. Дійсно, чуттєві, зворушливі слова якої торкнулися найпотаємніших струн душі кожного учасника заходу.

Долучилася до творчого марафону й директор Подільського міського краєзнавчогоФото без опису музею Олена Кобилюк, яка розповіла про унікальні українські орнаменти.

Також, у рамках заходу, відбулася презентація унікальних вишиванок та вишитих речей нашої землячки, рукодільниці – Людмили Горбатюк. До речі, деякі сорочки майстриня вишивала з молитвою під звуки сирени. Тож майстриня переконана, що вони увібрали в себе особливу енергетику. Закодовані символи мають оберігати її власника від бід, негараздів та, звісно ж,  від рашистських куль.

Фото без описуУвінчався захід масовим флешмобом. Під пісню «Ой у лузі червона калина», яка вже стала символом спротиву нашого народу, танцювальну композицію виконали вихованці танцювального клубу «Фантазія».

На цьому святкові заходи не завершилися. У парку ім. Т.Г. Шевченка, колектив Подільського молодіжного центру «Loft» провів тематичний майстер-клас з вишивки екошоперів. За допомогою сучасних технологій, усі бажаючі мали змогу закодувати будь-яке слово та у вигляді орнаменту перенести його на полотно.

Дякуємо організатора: працівникам Управління культури та туризму Подільської міської ради, Управлінню освіти і гуманітарної політики Подільської міської ради та усім учасникам.

Не забувайте про своє коріння! Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Нехай ваше життя буде барвистим, як цей чудовий день!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора