Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського з нагоди Дня вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Дата: 18.05.2023 07:30
Кількість переглядів: 69

Шановні мешканці Подільської міської територіальної громади!

18 травня ми разом зі всією Україною вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, а також відзначаємо цей день як День боротьби за права кримських татар.

Цього дня 1944 року розпочалаФото без описуся операція з депортації кримських татар,  в результаті якої було виселено близько 200 тисяч осіб.

Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу. російські комуністи намагалися стерти будь-які згадки про цілий народ з історії.

У цей знаковий для світової історії день, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу, ми схиляємо голови перед пам’яттю кримських татар, безжально знищених злочинними сталінськими та путінськими режимами.

Сьогодні нащадки кривавого диктатора сталіна заперечують право на існування українського народу. Московська орда бомбить українські міста, вбиває дітей, десятки тисяч українців з окупованих територій насильно депортує в рф. Але завдяки нашим мужнім Захисникам та Захисницям настане день, коли всі українці повернуться до рідної Батьківщини, коли воз’єднаються родини.

Для кримських татар, як і для нас, життя є цінністю. Воно не випите до дна, а повне дії, духу і віри. Віри у те, що кримські татари повернуться додому – в Крим. А Крим – в Україну. Це буде дорога пам’яті, дорога єднання живих і ненароджених у батьківському краї.

У цей скорботний день схилімо голови на знак пам’яті про сотні тисяч кримських татар, безжально вигнаних, вбитих і знищених! Вшануймо представників кримськотатарського народу, які вистояли і не скорилися, знайшли у собі сили заради відродження своєї багатовікової історії!

Вічна пам'ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу!

Боремося за Україну та нашу спільну історію!

Слава нескореному кримськотатарському народу!

Слава Україні!

Слава її Героям!

З повагою, виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора