Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На головній площі Подільська відбувся урочистий захід до Дня Європи

Дата: 09.05.2023 09:58
Кількість переглядів: 79

Фото без описуЦьогоріч Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Відповідний Указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи підписав Президент України Володимир Зеленський. З нагоди свята на головній площі Подільська відбувся урочистий захід за участі керівного складу Подільської міської територіальної громади та Подільської РВА, представників структурних підрозділів виконкому, освітян та громадськості. 
Для українців цей день набуває особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями та помічниками. Сьогодні Європа є безпечним прихистком для сотень тисяч українців, які рятуються там від російських окупантів. Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля. Вже девʼятий рік поспіль та другий рік повномасштабної війни, Україна відстоює на полі бою свою незалежність від “руського міра”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. 
У рамках заходу, під виконання Державного гімну було піднято Державний Прапор України. Також на головній площі Подільська замайорів європейський Прапор у супроводі гімну Європейського союзу. 
Відзначаючи День Європи саме 9 травня, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання кожного українця!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора