Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм приурочений Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2023 13:19
Кількість переглядів: 517

Фото без описуСьогодні, 8 травня, біля пам’ятного знаку «Вічного вогню» , відбувся мітинг-реквієм приурочений Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяли участь представники міської та районної влади, ветерани Другої світової війни, представники трудових колективів, військові, правоохоронці та небайдужі мешканці громади. Щовесни, ми, українці, вшановуємо пам’ять мільйонів земляків, чиє життя безжально обірвала найстрашніша війна ХХ століття. Дітей, чоловіків та жінок, військових і цивільних, які загинули на її фронтах в окопах, під час бомбардувань, у полоні, концтаборі чи просто зникли безвісти у вихорі воєнного лихоліття. 
Другий рік поспіль українці відзначають цю пам’ятну дату в умовах повномасштабної війни рф проти України. Увібравши в себе усі злочинні практики нацизму, рф зазіхає на нашу територіальну цілісність та суверенітет. Сьогодні рашистська орда, як і фашисти, залишають після себе лише вигорівшу землю та сотні скалічених людських життів. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні. І знову нащадки Героїв змушені виборюти право жити, народжувати дітей, працювати на рідній землі. 
Фото без описуНа жаль, з кожним роком стає все менше живих свідків і учасників жахливих подій Другої світової війни. На сьогоднішній день, у нашій Подільській міській територіальній громаді мешкає 3 учасники бойових дій - це Петро Іустинович, Бурлака Степан Гаврилович, Нікитенко Петро Мойсейович та 73 учасників війни. 
По завершенню заходу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, як данину шани та вдячності тим, хто відстоював Батьківщину у грізні роки Другої світової війни.
Як понад сімдесят років тому наш народ поборов гітлерівську окупацію, так і зараз ми переможемо російську навалу. І знову, на тимчасово окупованих територіях замайорить наш жовто-блакитний прапор! Оскільки той, хто відстоює свою Батьківщину, завжди Перемагає, а отже виборює права на щастя, на життя.
Пам'ятаємо – перемагаємо!
Слава українським воїнам всіх часів і всіх поколінь!
Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора