Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 37-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2023 13:10
Кількість переглядів: 111

Фото без описуСьогодні, 26 квітня, виповнюється 37 років з дня страшної трагедії – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Найбільша техногенна катастрофа ХХ століття – це незагоєна рана та невгамовний біль для всієї України. Сьогодні у парку Вічної Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 37-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, в якому взяли участь представники міської та районної влади, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, трудові колективи, правоохоронці, рятувальники та небайдужі мешканці громади. Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. Ми ніколи не забудемо про ядерне лихо, яке спіткало наш народ. Деякі мешканці нашої громади також перебували в епіцентрі тих страшних подій. Вони не  шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, захищали світ від радіаційного лиха.

Фото без опису«Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС — це звичайні люди, які живуть поруч з нами. Вони не просто змінили своє життя, але й змінили світ навколо себе. Тому пріоритетним завданням органів місцевого самоврядування залишається питання забезпечення належного соціального захисту цієї категорії громадян. Дякуємо і чинним працівникам енергетичної галузі України, хто в складний для країни час продовжує працювати задля нашої Перемоги! », - зазначила заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна.

Фото без описуТакож перед присутніми виступив і Григорій Новохацький, голова ГО "СОЮЗ.ЧОРНОБИЛЬ.УКРАЇНА" в м. Подільськ.

Наприкінці мітингу присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Щороку, саме 26 квітня,  ліквідатори відвідують капличку, яка знаходиться у парку Вічної Слави, та у молитві згадують побратимів, які відділи найдорожче -  своє життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.

Також міська влада потурбувалася, аби цього дня наші земляків, ліквідаторів, отримали продуктову допомогу від Подільської міської територіальної громади. Аби в ці прохолодні квітневі дні ці мужні чоловіки відчули тепло рідних сердець.

Ми прагнемо, аби подібні трагедії більше ніколи не траплялися. Вічна і світла пам'ять жертвам Чорнобильської трагедії та низький уклін героям – ліквідаторам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора