Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З робочим візитом до Подільської міської лікарні завітала директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Наталія Одарій-Захар’єва

Дата: 21.04.2023 13:20
Кількість переглядів: 91

Фото без описуВкотре з робочим візитом до Подільської міської лікарні завітала директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Наталія Одарій-Захар’єва разом з директором Департаменту фінансів ОВА Мариною Зінченко та народним депутатом Юлією Діденко. Спільно з заступником Подільського міського голови Таїсією Скрипник, радником міського голови Марією Мазур та головний лікарем Подільської міської лікарні Олександром Жуковським, гості відвідали відділення екстреної (невідкладної) допомоги. Збудоване воно в рамках урядової програми, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським «Велике будівництво». Відділення успішно функціонує ще з 2021 року. У перший день війни саме до цього приймального відділення доставляли поранених бійців після ранкової ворожої атаки по одній з в/ч, яка базується неподалік Подільська. Завдяки злагодженим діям усього медичного персоналу, попередньо розробленого з військовими лікарями маршруту пацієнта, вдалося врятувати людські життя.  Делегація також відвідала кабінет проведення комп’ютерної томографії та поспілкувалася з медичним персоналом закладу охорони здоров’я. 
Фото без описуТакож, цього дня, подільські лікарі-хірурги спільно із завідуючим відділення мініінвазивної хірургії Одеської обласної клінічної лікарні, доцентом Петром Пустовойтом провели лапароскопічну холецистектомію. Це малоінвазивна операція, яка дозволяє через кілька проколів в черевній порожнині видалити жовчний міхур. До речі,  саме лапароскопічне видалення жовчного міхура з кожним роком стає все більш поширеним методом хірургічного лікування.
Завідувач хірургічним відділення №1 Подільської міської лікарні Анатолій Остринський каже, що такі операції вони проводять протягом 5 років, приблизно 60 оперативних втручань на рік. 
Вперше за процесом пильно спостерігали студенти-медики 6 курсу ОНМедУ. Також, майбутні лікарі мали змогу поспілкуватися з  колегами, котрі з радістю ділилися своїм досвідом. Розповідали і про методи лікування пацієнтів, і про матеріально-технічну базу міської лікарні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора