Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ПОДІЛЬЩИНИ.

Дата: 21.04.2023 09:35
Кількість переглядів: 143

ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ПОДІЛЬЩИНИ.

На виконання ПостановиФото без опису Кабінету Міністрів України від 28.03.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі», 20 квітня, у Подільську відбулась робоча нарада директора Департаменту охорони здоров’я Наталії Одарій-Захар’євої Одеської обласної військової адміністрації та директора Департаменту фінансів ОВА Марини Зінченко, народних депутатів України Юлії Діденко та Степана Чернявського, Володимира Івчука, старшого радника Агенції розвитку охорони здоровʼя, експертом міжнародних проєктів програми U-LEAD with Europe, USAID, GIZ, WB, UNDP. голови Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка із головами територіальних громад району та головними лікарями закладів охорони здоров’я.

На зустрічі були присутні Марія Мазур, радник Подільського міського голови та Олександр Жуковський, головний лікар КНП «Подільська міська лікарня».

За Постановою, лікарні поділятимуться на надкластерні, кластерні та загальні. Їхня підтримка у плані розвитку гарантується з боку держави. Ті ж заклади, що не відповідають критеріям, продовжать свою роботу, проте за їхній розвиток відповідатимуть громади. Зокрема, враховується кількість напрямів надання медичної допомоги, матеріально-технічний стан лікарні, кількість населення, яке обслуговується, територіальна приналежність та доступність і фінансова стійкість. 

Цей процес непростий і багатоаспектний, адже кожен заклад, який буде включено у спроможну мережу, розглядається з позиції його функціональних можливостей, логістичної складової та потужностей екстреної допомоги, на якій багато в чому зав’язана вся спроможна мережа.

Тож, до 1 травня Одеська обласна військова адміністрація має визначити перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи регіональні особливості та подати його на затвердження МОЗ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора