Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!

Дата: 06.04.2023 11:23
Кількість переглядів: 65

Починаючи з 1 квітня у Подільській міській територіальній громаді завершено опалювальний сезон 2022-2023 років.

Зазвичай, у мирний час, опалювальний сезон завершували дещо пізніше, проте війна внесла негативні корективи і в цей аспект нашого життя. Наразі економічні умови, в яких перебувають теплопостачальні організації країни, змушують громади приймати саме такі рішення. Наприкінці березня опалювальний сезон завершився по всій території Одеської області. І саме тому, у відповідності до Розпорядження Подільського міського голови «Про закінчення опалювального сезону 2022 – 2023 року» від 31.03.2023 р., КВЕП «Подільськтеплокомуненерго» 1 квітня припинило подачу тепла у домівки подільчан. У відповідності до п. 4 розділу 10 «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 року № 620/378, керуючись ч. 2, п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», опалення будинків зупинили через те, що середньодобова температура сягала +8 °C.Фото без опису

Насьогодні відновити опалення через різке погіршення погодних умов наразі у теплопостачальних організацій області можливості не має. Адже, умовою для відновлення подачі тепла є наявність лімітів газу, які на квітень місяць для теплопостачальних підприємств Урядом не виділені. Ми розуміємо, що температура повітря вкрай некомфортна, але для того, щоб відновити роботу котелень, потрібно понести величезні фінансові витрати. Відновлення постачання тепла сьогодні можливе виключно за умови придбання комерційного газу, що в підсумку не дозволить ефективно підготувати тепломережі та вчасно дати старт новому опалювальному сезону 2023-2024 рр. Війна триває. Важливо економити ресурси, необхідні для підготовки до наступної зими, яка буде не менш складною.

Зазначимо, що Розпорядженням Подільського міського голови «Про забезпечення нормативно-температурного режиму в приміщеннях КНП «Подільська міська лікарня» Подільської міської ради Подільського району Одеської області, після закінчення опалювального сезону 2022-2023 років», надано дозвіл на роботу котельні з використання альтернативного виду палива та подачу теплоносія в приміщення медзакладу.

Цей опалювальний сезон був успішним для Подільської громади, попри намагання російського ворога зруйнувати нашу інфраструктуру та об'єктивні економічні труднощі, зумовлені воєнними діями. І перш за все – це заслуга наших героїчних працівників КВЕП «Подільськтеплокомуненерго». Попри руйнівні удари агресора, ці люди забезпечили теплом оселі мешканців громади. Величезна вдячність та щира повага вам за це!

Закликаємо жителів Подільської громади з розумінням віднестися до даної ситуації!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора