В міському Будинку культури відбувся майстер-клас з випікання хліба.
Тема випічки хліба вкрай популярна останнім часом. При тому, що тисячолітня технологія його виготовлення залишається практично незмінною. Спекти хліб, а особливо в домашніх умовах - справа не з простих.
Сьогодні пройти такий шлях разом з проєктом «Майстер клас від майстра» мали нагоду і зацікавлені подільчани. Практичний майстер-клас із створення закваски та випічки хліба відбувся у міському Будинку культури. Дізнатися секрети та тонкощі хлібопечення, а ще отримати потужний заряд мотивації та натхнення від майстра-кулінара Ольги Кіреєвої мали нагоду не всі, адже кількість місць була обмежена.
Майстриня поділилася власним досвідом такої випічки, розказала та показала на практиці:
- Переваги бездріжджового хліба та хліба, спеченого власноруч.
- Поняття закваска та способи її введення. Кожен учасник отримав закваску із собою.
- Дізналися про інвентар та обладнання для випічки хліба вдома.
- Все про борошно. Навчилися вибирати найкраще.
- Обговоримо етапи створення хліба.
- Разом розібрали найпоширеніші помилки при випічці хлібобулочних виробів.
Ну і звісно:
- Дегустація спеченого хліба з закусками та приємним спілкуванням.
- Бонусом для учасників став подарунок від майстра –авторський рецепт Великоднього кексу на заквасці.