Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕКСПОРТНЕ ФІНАНСУВАННЯ: ПІДПРИЄМЦЯМ ОДЕЩИНИ РОЗПОВІЛИ ПРО ДОСТУПНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Дата: 30.03.2023 15:21
Кількість переглядів: 125

Воркшоп на тему «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку» організували для експортерів Одещини. Захід було проведено Експортно-кредитним агентством (ЕКА) в рамках реалізації програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».Фото без опису

Учасникам розповіли, які інструменти для підтримки експорту пропонують передові партнерські банки – починаючи з пільгового кредитування та завершуючи виконанням експортних контрактів. Під час зустрічі також відбулась презентація фінансових інструментів державної підтримки вітчизняних експортерів товарів та послуг. Присутні мали можливість поділитися знаннями та ознайомитися з досвідом одеських компаній, які продовжують працювати в цей складний час та адаптувалися до нових умов.Фото без опису

Відкрив захід заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Роман Григоришин.

«Команда обласної адміністрації за підтримки міжнародних донорів та програми USAID, перші в Україні створили робочу групу по напрацюванню плану відновлення. Наша задача – не сформувати чергову стратегію чи документ, який буде красиво звучати. Ми працюємо над реальним планом дій, спрямованим на відновлення економіки. Ця робоча група вже почала працювати», – зазначив Роман Григоришин.

🔹Радник Експортно-кредитного агентства Руслан Рохов презентував аудиторії продукти ЕКА, спрямовані на стимулювання експорту українських товарів, робіт та послуг на світові ринки в умовах воєнного часу, та розповів про нові рішення, ухвалені правлінням ЕКА, для розширення списку потенційних учасників програми. Зокрема, на початку березня ухвалено рішення про зміни в продуктах ЕКА, якими спрощено вимоги до експортерів, які потребують передекспортного фінансування в українських банках.

🔸На воркшопі також були присутні представники, облради, регіональних управлінь «Ощадбанка», «Укрексімбанка», «Укргазбанка», «Приватбанка» і «Кредобанка».

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

ПрАТ Експортно-кредитне агентство - ЕКА

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора