Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліцейські Одещини допомагають випускникам шкіл обрати майбутню професію

Дата: 28.03.2023 14:05
Кількість переглядів: 130

Учнів старших класів ЗЗСО №1 ознайомили з особливостями роботи криміналістів. Чим вони відрізняються від експертів, які функції виконують у територіальних підрозділах поліції, як взаємодіють зі співробітниками інших служб, підліткам розповіли начальник сектору криміналістичного забезпечення Подільського районного управління поліції Денис Брусенко та криміналіст Володимир Хмельницький.

На жаль, зустріч розпочалася під звуки повітряної тривоги і правоохоронці разом з дітьми перейшли в укриття, де продовжили свій захід. Розповідь поліцейських супроводжувалася наочними прикладами – школярі вчилися шукати відбитки пальців умовного злочинця на місці події, брати відбитки пальців у людини. Денис Брусенко та Володимир Хмельницький розповіли слухачам алгоритм виїзду на місце події: коли і як проводиться збір речових доказів, біологічних слідів, збирається слідча інформація. Також вони зазначили, що від якості їхньої роботи залежить, чи буде розкритий злочин та чи буде доведено провину фігуранта.

Від гостей юнаки та дівчата дізналися, що, окрім традиційних фотоапаратів та відеокамер, вони активно користуються новітніми гаджетами.

«Уже кілька років у нас на озброєнні перебуває квадрокоптер. Цей прилад застосовується для пошуку людей, наркопосівів, оцінки пошкоджень території, що постраждала від паводків або пожеж. З його допомогою ми відстежили маршрут руху автомобіля, який після скоєння смертельної ДТП втік з місця події», - розповів Денис Брусенко.

Одразу після відбою «повітряної тривоги» учні разом з гостями насолоджувалися польотами «пташки», розглядали вміст експертних валіз, вивчали роботу бортового комп'ютера, встановленого у спеціальній криміналістичній лабораторії на колесах і, звичайно, фотографувалися за кермом автомобіля і на його тлі у світловідбивних жилетах, якими користуються поліцейські у темний час доби.

Наприкінці зустрічі правоохоронці зазначили, що здобути професію криміналіста можна у вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання МВС, одним із яких є Одеський державний університет внутрішніх справ. Усіх, кого зацікавила ця інформація, запросили до кадрових підрозділів поліції за місцем проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора