Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО МАЙБУТНЄ!

Дата: 22.03.2023 14:23
Кількість переглядів: 131

22 березня оголошено Міжнародним днем води,  відзначається він світовою спільнотою з 1993 року.  Щороку День води присвячується певній темі. Цьогорічна його  тема - «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі » і спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.Фото без опису

Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води. Без води, що оточує нас, наше життя було б неможливим.  Для людини дуже важливо мати можливість пити чисту воду - це одна з основних складових здоров’я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.

Вода є найпоширенішою речовиною на Землі, але й потреба у ній значна. Довгий час вважалося, що запаси прісної води невичерпні, що вони мають здатність до самовідновлення. Зараз стає очевидним, що ми споживаємо дуже багато води, більше, ніж планета може відновити і очистити. В результаті безконтрольної господарської діяльності кількість придатної для пиття води різко зменшилась. Зараз нестачу  питної води відчувають влітку здебільшого жителі південної частини нашого району. Відбувається значне спрацювання підземних горизонтів, виснаження запасів підземних вод, які забезпечують водою майже половину населення Одеської області. Загалом, водні ресурси України можна характеризувати, як недостатні. Україна є однією з найменш забезпечених водою країн серед країн Європи і вже через 15-20 років нас очікує дефіцит питної води.

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох  позбавили базового права людини – права на питну воду.

В складний для країни час маємо пам’ятати про те, що є регіони, де доступ населення до питної води, цієї життєдайної рідини, досі  залишається обмеженим. В нинішній непростий період боротьби України за існування, сумлінне ставлення до надр є внеском в гідне майбутнє нашого народу. Дбаймо про продовження  нашого роду, турбуймося про прийдешні покоління. Змінюймо своє ставлення до природи, слова – на вчинки, осмисленний спосіб життя, бо навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи.

Кожен  здатний робити хоча б якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось з нас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в сміттєвий контейнер, а дехто навіть почистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом.

А що саме зробити Вам - хай підкаже Ваше серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все, що ми робимо, повернеться нам сторицею. Не будьте байдужими, не залишайтесь осторонь! Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора