Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16 березня під головуванням Алли Стоянової директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА відбулась робоча нарада з аграріями Подільського району.

Дата: 17.03.2023 07:51
Кількість переглядів: 146

16 березня під головуванням Алли Стоянової директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА відбулась робоча нарада з аграріями Подільського району.

На початку заходу присутні вшаФото без описунували хвилиною мовчання воїнів, котрі віддали життя за Батьківщину.

Аграріями Подільського району планується посіяти 55600 га. ярих зернових та зернобобових культур, а саме:

• Ярої пшениці 1700 га.;

• Яриго ячменю 2600 га.;

• Гороху 2300 га.;

• Вівса 50 га.;

• Гречки 200 га.;

• Проса 800 га.;

• Кукурудзи на зерно 47500 га. та інші технічні культури.

Станом на 15 березня посіяно:

• Ярого ячменя 1230 га, що складає 47% від прогнозної площі посіву.

• Гороху 381 га. що складає 17 % від прогнозної площі посіву.

Подовжується закупівля:

✔насіння ярих культур, що складає 79 % від планових показників;

✔паливно-мастильних матеріалів, що складає 85% від планових показників;

✔засобів захисту рослин, що складає 75% від планових показників.

🍀Проводиться підготовка сільськогосподарської техніки до проведення весняно-польових робіт, що складає 90% від планової готовності сільськогосподарської техніки.

Площа засіяної озимої пшениці по району складає 82428 га., з неї посіви в задовільному стані складають 92,9 %.

✅Головні питання порядку денного:Фото без опису

✔бронювання

✔мінімальне податкове зобов’язання

✔держпідтримка.

🤝Зустріч пройшла у форматі конструктивної та відвертої розмови. Аграрії та представники громад ставити актуальні питання щодо чинного законодавства та програм підтримки.

💬Алла Стоянова відмітила високий та професійний рівень співпраці районного керівництва з агросектором та зазначила, що “сьогодні в Україні два фронти. На першому – армія, яка воює з ворогом. На другому – бізнес, який виробляє те, що необхідно для людей, для армії, для кожного з нас. Та саме агросектор на передовій економічного фронту. Війна змінила все – і життя людей, і діяльність підприємств. Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб допомогти сільгоспвиробникам забезпечити безперебійне виробництво і постачання агропродукції, тому що під час війни продовольча безпека є важливим елементом загальної системи безпеки у країні. Одещина – це 2,6 млн га сільськогосподарських угідь, з яких 2,1 млн га орних земель. Виробництвом аграрної продукції тут займаються понад 6,5 тисяч агропідприємств та близько 230 тисяч особистих підсобних господарств. Область є самодостатньою. Наш регіон не тільки сам себе прогодує, а й допомагає іншим областям України. Та внесок саме Подільського району дуже значний. Колись ми вживали такий вислів як «битва за урожай». Тоді це була вимушена алегорія. Зараз, на жаль, жорстока реальність. Шана і подяка всім, хто у цей важкий воєнний час забезпечує стабільність агропромислового комплексу - хліборобам, механізаторам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва – всім, чиє життя невід’ємно пов’язане із сільськогосподарським виробництвом. Щиро дякую кожному з вас за любов до землі, мудрість і витримку. Зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, злагоди, гарної погоди. Хай не знають втоми ваші натруджені руки, нехай щедрою буде ваша життєва нива, а труди ваші й надалі збагачують Україну та прославляють хлібородний Подільський район! Пишаюся вами і горда, що мені випала честь працювати разом з вами” - говорить Алла Стоянова.

💬У ході зустрічі було піднято низку питань щодо організації роботи громадських пасовищ та отримання землі. Всі питання взято на контроль.

ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора