Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча нарада керівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги Одеської області.

Дата: 16.03.2023 08:22
Кількість переглядів: 185

Сімейний лікар – на сторожі здоров'я кожної родини. Він – перший, хто може вчасно допомогти виявити захворювання та супроводжує пацієнтів протягом життя.

✅ За ініціативою директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталії Одарій-Захар’євої відбулась робоча нарада керівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги Одеської області з метою покращення комунікації та взаємодії між сімейними лікарями та бригадами екстреної медичної допомоги.

🔹 Особливу увагу на проведення сімейними лікарями скринінгу раннього виявлення захворювань (онкопатологія, туберкульоз, ВІЛ, СНІД), а також роз'яснювальної роботи з населенням щодо безоплатних лікарських засобів за рахунок місцевих програм та місцевих коштів звернула заступник директора Департаменту Анжела Попадюк.

🔸 На необхідності забезпечення комунікації між сімейними лікарями, медичними закладами області та пацієнтами наголосила начальник управління медичної допомоги Департаменту Оксана Рокунець-Сорочан. Також вона закликала присутніх звернути увагу на забезпечення пільговими медикаментами та виробами медичного призначення своїх декларантів, особливо пріорітетної групи (ЧС, військовослужбовці, особи з інвалідністю, веретени війни та ВПО), на необхідність проведення профілактичних заходів для збереження психічного та фізичного здоров’я у воєнний стан та розроблення відповідного графіку чергувань у вихідні та святкові дні, суворий контроль за відпрацюванням робочого часу на робочий місцях.

🔹 На сьогодні пріоритетні напрямки - це реабілітація та психологічна підтримка. Директор Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Денис Чорний закликав залучатись керівників «первинок» до заключення відповідних пакетів з НСЗУ.

🔸 Присутні також заслухали виступ заступника генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлани Малоноги про проблеми комунікації «первинок» із екстреною медичною допомогою, стосовно маршруту пацієнта, транспортування його на інший рівень медичної допомоги та обслуговування на дому.

🔹 Про стан вакцинальної кампанії на Одещині розповіла директор Одеського обласного центру громадського здоров’я Оксана Денисенко, яка наголосила на активному залученні сімейними лікарями своїх декларантів до рутинного щеплення. Так, за 2022 рік рівень охоплення профілактичними щепленнями населення Одещини становить 63%, коли плановий показник – 95%.

❗️Директор Дерартаменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар’єва дала доручення керівникам ЦПМСД надати звіт роботи за 2022 рік та внести пропозиції до плану роботи на 2023 рік. 

Працюємо. Переможемо. 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора