Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПІДПАЛ СУХОЇ ТРАВИ - ЦЕ НЕ ГРА. ЦЕ ЗЛОЧИН!

Дата: 15.03.2023 10:30
Кількість переглядів: 98

Фото без описуОстанніми роками навесні спалювання сухої трави, торішнього опалого листя тощо набуло масштабних розмірів. У той важкий час, коли наші воїни мужньо відбивають ворога, коли гинуть мирні українці, коли знищуються цілі міста і села, мешканці Подільщини активно розпочали «господарювати» та випалювати сухостій.

З початку 2023 року в населених пунктах Подільського району зареєстровано 102 пожежі, з них 26 – на відкритій території та екосистемах (‼️).

Загальна площа пожеж на території району становить близько 7,8 га. На територіях Балтської, Савранської та Куяльницької громад виникло найбільше пожеж загальною площею 5 га (‼️)

Закликаємо усіх бути свідомими! Не спалюйте суху траву, листя та сміття! Не знищуйте природу та не створюйте негатив серед громадян.

4 ДПРЗ ГУ ДСНС в Одеській області у час війни перебуває у посиленому режимі несення служби та мають реагувати на зовсім інші виклики, аніж гасіння сухостою, спричиненою чиєюсь безвідповідальністю.

‼️Також нагадуємо, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом від 3 тис. 060 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб – відповідно до 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків».

Будьмо людьми!

Скеруйте свої сили на боротьбу проти російського агресора та відбудову економіки, а не додавайте роботи пожежно-рятувальним підрозділам!

Бережіть довкілля, власне здоров’я та здоров’я своїх дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора