Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перерахування розміру страхових виплат у зв`язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням.

Дата: 02.03.2023 13:39
Кількість переглядів: 130

Страхові виплати — це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страхоФото без описувий випадок, визначено Кабінетом Міністрів України (постанова від 17.04.2019 №337 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві»).

🟢 До страхових належать такі виплати:

🔹 допомога по тимчасовій непрацездатності;

🔸 одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності (призначається на підставі довідки МСЕК про визначення відсотку втрати професійної працездатності);

🔹 щомісячні страхові виплати;

🔸 виплати у разі переведення на легшу, нижчеоплачувану роботу;

🔹 щомісячні виплати дитині, яка народилася з інвалідністю, внаслідок травмування на виробництві або професійного захворювання її матері під час вагітності;

🔸 страхові виплати непрацездатним членам сім’ї у разі смерті потерпілого (одноразова допомога сім’ї; одноразова виплата кожній особі, яка була на утриманні потерпілого; щомісячні страхові виплати).

⚖ Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” визначає підстави та порядок перерахування страхових виплат (стаття 31). Перерахування може бути як індивідуальним, пов’язаним з обставинами конкретної людини, так і масовим.

👤 Індивідуальне перерахування щомісячних страхових виплат проводиться у зв’язку зі зміною ступеня втрати професійної працездатності людини (у %) або зміною складу сім’ї померлого. Таке перерахування здійснюється за відповідним зверненням потерпілого або члена його сім’ї.

👥 Масове перерахування проводиться без звернення людини щороку, з 1 березня, на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

☝️ У 2023 році коефіцієнт збільшення страхових виплат становить 1,197 (в межах максимального розміру). В результаті перерахування виплати розмір збільшення не може перевищувати 1500 гривень (п.9 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора