Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЛИСКАВИЧНА РЕАКЦІЯ – ЗАСЛУЖЕНА НАГОРОДА!

Дата: 02.03.2023 08:26
Кількість переглядів: 152

Прикордонникам, які в березні 2022 року мужньо захищали Київ під час повномасштабного вторгнення російських військ, вручили нагороди.

Серед захисників столиці був Фото без описуі військовослужбовець Подільського прикордонного загону з позивним «Петрович».

Звільнившись зі строкової служби, яку проходив у Національній гвардії, наш герой працював за різними спеціальностями, але душа завжди прагнула бути військовим. Тому він підписав контракт і служив у Держприкордонслужбі. Перед вторгненням військ рф в Україну «Петрович» проходив підготовку у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря МОМОТА.

«…нашому підрозділу надійшла команда вирушити на оборону Гостомеля. Під час руху на позиції ми вийшли на одне з перехресть міста і побачили, що прямо до нас рухається ворожий танк. Реакція була блискавична, руки на підсвідомому рівні вихопили гранатомет і я натиснув гачок, а в думках… аби він не вистрілив першим…» – згадує військовий моменти бою.

На рахунку нашого героя не тільки підбитий танк, а й збиті ворожі безпілотники. За мужність, сміливість та професійне виконання своїх обов’язків прикордонника нагороджено Указом Президента України від 13 жовтня 2022 року №695 орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Отримав заслужену нагороду бійцеві майже рік по тому.

Наразі військовослужбовець продовжує сумлінно охороняти кордони нашої Батьківщини.

Попереду – тільки Перемога!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора