Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація проекту пам'ятного знаку загиблим військовослужбовцям.

Дата: 23.02.2023 08:27
Кількість переглядів: 179

24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. Вже минає рік від дня, коли росія перейшла останню межу, і розпочала криваву повномасштабну війну проти України та геноцид українського народу.

Саме 24 лютого від підступнФото без описуого авіаракетного удару загинули 22 військовослужбовці однієї із військових частин, що розташована на території Подільської громади.

Напередодні цієї скорботної річниці у виконкомі відбулася презентація проекту пам’ятного знаку нашим загиблим землякам. У заході взяли участь голова Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко, виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський, заступники міського голови, голови постійних комісій та депутати Подільської міської ради, а також військовослужбовці, побратими та рідні загиблих.

На початку заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчФото без описуання.

Автор проекту пам’ятного знаку радник Подільського міського голови, архітектор, член Національної спілки архітекторів України Леонід Кисельов доповів присутнім про вибір земельної ділянки, де буде споруджено пам’ятний знак, а також про свій архітектурно-художній задум та образ пам’ятника. У своєму проекті Леонід Архипович зобразив символічний хрест — символ скорботи та пам’яті, що несе на собі гранітну плиту з переліком імен загиблих та з викарбуваним моментом авіаракетного удару у вигляді атаки алегоричних загарбників-круків на лелек — одвічним символом українського народу.

Присутні в залі уважно слухали доповідача, розглядали та обговорювали проект. Всі виступаючі висловилися з підтримкою ідеї пам’ятного знаку і одностайно погодилися, що авторський образ вираження трагедії, який подав Леонід Кисельов у своєму проекті — торкає душу і глибоко врізається в пам’ять.

Голова Подільської РВА Михайло Лазаренко і виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський погодилися з думкою присутніх щодо вдалого авторського образу пам’ятного знаку та підкреслили, що у найкоротші терміни необхідно втілити цей проект у життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора