Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 січня відбулась розширена колегія з питань охорони здоров‘я Подільського району.

Дата: 23.01.2023 08:14
Кількість переглядів: 96

20 січня відбулась розширена колегія з питань охорони здоров‘я Подільського району за участі першого заступника директора Департаменту охорони здоров‘я Одеської обласної військової (державної) адміністрації Анжели Попадюк, головних лікарів медичних закладів та голів територіальних громад півночі Одещини.Фото без опису

В рамках заходу, гості відвідали КНП «Подільська міська лікарня», де їх зустрічали виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський, заступник міського голови Людмила Задорожна та головний лікар Олександр Жуковський, який ознайомив присутніх з роботою відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, яке було введено в експлуатацію у 2021 році, хірургічною службою, дитячого та пологового відділення, а також відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії. Дійсно, міська лікарня є прикладом організації медичної допомоги, співпраці з Національною службою здоров‘я тощо. Тільки за 2022 рік придбано нове обладнання на суму 10,5 млн грн. Це і апарати УЗД, ШВЛ, ендоскопічне обладнання, інкубатори для новонароджених (у тому числі і транспортний), хірургічні столи та освітлювачі. Також закуплене нове обладнання для електрофункціональної діагностики – електроенцефалограф, нейроміограф. Проведено навчання лікаря і і найближчим часом запрацює кабінет нейрофізіологічної діагностики. Цілодобово працює клініко-діагностична лабораторія та здійснює дослідження як стаціонарним хворим, так і амбулаторним. За роки співпраці з НСЗУ для лабораторії закуплено ряд нових, сучасних аналізаторів.

Пацієнти можуть і безкоштовно пройти діагностику шлунково-кишкового тракту для попередження онкозахворювання.

Після проведення екскурсії Подільською міською лікарнею та центральною районною лікарнею Куяльницкої сільської ради, відбулось засідання Колегії, в ході якої було заслухано звіт про роботу закладів охорони здоров‘я Подільського району за 2022 рік (пріоритетні напрямки, досягнення) під час дії військового стану, перспективи розвитку КНП «Подільська міська лікарня» та КНП «Центральна районна лікарня» Куяльницької сільської ради, доповідь про роботу Подільської станції екстреної медичної допомоги тощо.Фото без опису

Насамперед, Подільська міська лікарня має великий потенціал розвитку, а також амбітні плани. Це і ремонт 4 поверху лікарні для створення сучасних умов в інсультному та терапевтичного відділень, встановлення ліфта для пологового відділення, розширення пологового та психіатричного відділень, розширення інсультної допомоги до рівня нейрохірургічних втручань, відкриття кабінету нейрофункціональної діагностики, освоєння більш високотехнологічних втручань в хірургії та ортопедії. І що актуальне насьогодні - впровадження програми енергозбереження (встановлення сонячної станції потужністю 150 кВт зі строком окупності 3 роки).

Зазначимо, що в Україні продовжується новий етап медичної реформи – інфраструктурний. Лікарні будуть поділені на госпітальні кластери. Формування мережі лікарень в госпітальному окрузі за кластерним принципом чітко визначає, в яких лікарнях, будуть надаватися пріоритетні послуги, яке обладнання й в якій кількості має бути. Анжела Попадюк, перший заступник директора Департаменту охорони здоров‘я Одеської обласної військової (державної) адміністрації зазначила, що Подільська міська лікарня вже працює як кластерний госпіталь!

Міська влада та керівництво лікарні тримає руку на пульсі, бо розвиток лікарні – це запорука здоров’я і життя мешканців Подільської та сусідніх громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора