Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Подільській громаді відзначили Водохреща.

Дата: 19.01.2023 15:23
Кількість переглядів: 72

Сьогодні, 19 січня, в Україні відзначають велике церковне свято – Водохреща. Для жителів громади незмінною залишається традиція занурювання в ополонку з крижаною водою у с. Олександрівка.

Обряд освячення води провели настоятель Храму Святого Архангела Михаїла отець Володимир та настоятель парафії «Всіх святих землі української» ПЦУ військовий капелан протоієрей Михайло Базилько.Фото без опису

Пірнали у став як дорослі, так і діти, адже вважається, що цього дня вода набирає цілющих властивостей. А у 2023 році водохресні купання для українців мають ще й сакральне значення – вони зміцнюють дух та волю до Перемоги над російським ворогом.

За безпекою присутніх впродовж всього часу наглядали рятувальники, працівники Подільського районного управління поліції та Подільської станції екстреної медичної допомоги.

Для того, аби учасники заходу швидше зігрілися після занурення, організатори, а саме працівники Управління культури і туризму та місцеві майстрині, пригощали всіх смачними варениками, кутею, мамалигою та рибною юшкою. Ласували стравами жителів громади під традиційні українські пісні у виконані артистів Будинку культури с. Олександрівка.

Щиро дякуємо фахівцям Управління культури і туризму за організацію! Бажаємо всім міцного здоров’я, мирного неба та нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора