Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з депутатом німецького Бундестагу, членом комітету з питань оборони Маркусом Фабером.

Дата: 11.01.2023 09:33
Кількість переглядів: 70

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з депутатом німецького Бундестагу, членом комітету з питань оборони Маркусом Фабером.

Гість з Німеччини зазначив, що для нього цей візит до України, і на Одещину зокрема, дуже важливий, бо він має можливість отримати реальне уявлення про ситуацію в стратегічно важливому місті на Чорному морі та дізнатися з перших вуст про роботу Зернової Ініціативи. Адже Фабер вважає, що війна росії проти України, нині недостатньо висвітлюється в німецьких ЗМІ, і громадян Німеччини доводиться ефективніше переконувати в тому, що українці потребують значно більшої підтримки. Саме для цього депутат Бундестагу і відвідує регіони України.

В свою чергу, Начальник Одеської ОВА висловив подяку за ту допомогу, яку Німеччина надає нашій країні і звернув увагу на необхідність постачання озброєння, яке дозволить захистити і Україну, і ЄС.

Також Максим Марченко ознайомив Маркуса Фабера з наслідками ударів з використанням ракет і дронів-камікадзе нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області, розповів про нинішню безпекову ситуацію та поінформував про ті кроки, які робить обласна влада для забезпечення життєдіяльності регіону в зимовий період.

Сторони обговорили подальшу допомогу від німецького Уряду, яка необхідна для посилення нашої оборони.

«Німеччини обіцяє поставити Україні бойові машини піхоти Marder.

Але я переконаний, що ми маємо зробити значно більше і надати все можливе для України. Це стосується і танків Leopard, бо сучасні бойові танки - один з найпереконливіших аргументів для російських військ», - заявив Маркус Фабер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора