Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч представників міської влади із батьківським активом ЗЗСО №3.

Дата: 06.01.2023 08:21
Кількість переглядів: 99

Представники міської влади зустрілися із батьківським активом ЗЗСО #3. Головна тема - бажання батьків відновити очне навчання дітей у даному закладі. Питання облаштування укриття для учнів та педколективу ЗЗСО #3 актуальне ще з червня місяця 2022 року - саме тоді, коли розпочалася активна підготовка закладів освіти громади до навчального року. А проблема в тому, що вищевказана школа не має власного підвального приміщення, яке могло б використовуватись як найпростіше укриття.Спеціальна комісія за участі представників ДСНС, Національної поліції, Подільської районної військової адміністрації та фахівців різних профільних структур не надала згоду на використання підвальних приміщень багатоповерхівок, що знаходяться поряд і закладом освіти, а також роботу по принципу «двох стін». Тоді було прийнято рішення розпочати навчальний рік за дистанційною формою навчання, а першачки мали змогу навчатися за очною формою у ЗЗСО #1 та #8.

Влітку виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський звернувся до голови Куяльницької сільської ради Сергія Паламарчука щодо надання згоди на використання як укриття для учнів школи #3 підвального приміщення, що знаходиться на території колишнього Будинку офіцерів. На той час там велися ремонтні роботи, які згодом призупинився. І лише у жовтні місяці, за фінансування Одеської обласної ради, вони буди відновлені. Тож, між головами громад була домовленість, що опісля завершення капітального ремонту підвального приміщення колишнього БО та після обстеження спеціальною комісією, яка визначить, наскільки воно підготовлено, школярство зможе повернутися до повноцінного навчання та використовувати укриття під час сигналу «Повітряна тривога».

Враховуючи те, що на той час було невідомо, скільки ще триватиме ремонт підвального приміщення БО, керівництво громади одразу розпочало підготовку проектно-кошторисної документації капітального будівництва протирадіаційного укриття на території ЗЗСО #3, яке буде розраховано на 900 осіб.

Підготувати до належного стану підвальне приміщення колишнього Будинку офіцерів мають до завершення зимових канікул, тож під час сьогоднішньої зустрічі, очільник громади наголосив батькам на домовленості з головою Куяльницької громади Сергієм Паламарчуком про те, що діти повернуться до офлайн-навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора