Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги отримувачів державної допомоги! Кому з 01.01.2023 р. необхідно оновити пакет документів?

Дата: 04.01.2023 14:12
Кількість переглядів: 112

Шановні мешканці Подільської міської гФото без описуромади!

Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я інформує, що з метою забезпечення адресності соціальної допомоги та створення зручних процедур для людей під час воєнного стану, Урядом прийнято Постанову від 27.12.2022 № 1460 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. № 1040 і від 7 березня 2022 р. № 214», якою автоматично продовжено виплату державної допомоги на період дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування деяким категоріям отримувачів.

Тобто, з 01.01.2023 року НЕ ПОТРІБНО звертатися за подовженням виплати отримувачам державної допомоги:

🔹на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

🔹допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня;

🔹на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність;

🔹дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;

🔹особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

🔹особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу;

🔹особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Зазначеним категоріям виплата продовжується на період воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування і така виплата здійснюється за повний місяць без звернення особи до органу соціального захисту населення.

Отже, з 01.01.2023 року НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИСЯ до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я для підтвердження права на призначення допомоги на наступний період із новою заявою та відповідними документами наступним мешканцям Подільської громади - отримувачам допомог:

🔹на дітей одиноким матерям;

🔹державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

🔹допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Для зручності одержувачів державної допомоги і уникнення черг та скупчення людей в приміщенні Департаменту за телефоном (066)175-40-32 проводиться попередній запис на прийом. З‘ясувати, чи потрібно Вам у січні місяці відвідати Департамент, Ви також можете за нашим телефоном.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров'я за адресою: м. Подільськ, вул. Бочковича, 4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора