Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось пленарне засідання закритої ХХІІІ сесії Подільської міської ради.

Дата: 21.12.2022 15:51
Кількість переглядів: 189

21 грудня відбулось пленарне засідання закритої ХХІІІ сесії Подільської міської ради І скликання. Головував секретар Подільської міської ради Олег Албанський.

Це засідання – останнє у 2022 році, тому основними питаннями порядку денного були прийняття бюджету на наступний рік, затвердження міських цільових програм тощо. Загалом порядок денний налічував 32 питання.Фото без опису

Першим доповідав Леонід Кисельов, радник міського голови. Під час виступу він зазначив, що виконавчий комітет Подільської міської ради бере участь у проєкті «Запобігання втраті ключової інфраструктурної документації в українських муніципалітетах», який впроваджує Асоціація «Енергоефективні міста України» за фінансової підтримки Швейцарії. За цим проєктом, Подільськ є одним із 40 міст України, для якого буде безкоштовно створена Геоінформаційна системна карта інженерних мереж тепло- та водопостачання шляхом оцифрування схем цим мереж з паперових носіїв. Оскільки частина водопровідних та теплових мереж, що розташовані на території нашого міста, знаходяться на балансі ВСП «Одеська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська Залізниця» і є ряд спільних територіальних та інженерно-технічних інтересів з КВЕП «Подільськводоканал» -  цифрова ГІС-карта без них буде неповною та проблематичною у користуванні. Представники громади звернулися до філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська Залізниця» за дозволом для ВСП «Одеська дирекція» взяти участь у даному проекті безкоштовно, але офіційної відповіді не отримали.

Тому, згідно рішення депутатів, таке звернення буде надіслано до Голови правління АТ «Українська залізниця».Фото без опису

 З наступним блоком питань доповідав заступник міського голови Анатолій Корчовий. Насамперед стосувались вони надання дозволу, згоди на обробку документації із землеустрою; укладання договору на право тимчасового розміщення об’єкта комерційної діяльності тощо. Затвердили народні обранці і Програму благоустрою, ремонту та утримання об’єктів комунальної власності, упорядкування та санітарного оздоровлення території Подільської громади на 2023 рік. Схвалено і ряд цільових програм.

Одноголосно депутатським корпусом підтримано і передачу матеріально-технічних засобів нашим Захисникам.

З питаннями соціальної сфери доповідала Людмила Задорожна, заступник міського голови. Рішенням депутатів затверджено міська цільова програма «Доступна медицина на 2023-2024 роки», внесено зміни до цільової програми соціальної підтримки населення Подільської громади на 2021-2023 роки, а також до Програми підтримки молоді на 2021-2025 роки та Програми розвитку футболу на 2021-2024 роки.

Про внесення змін та доповнень до Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України та підрозділам Державної прикордонної служби України, Подільському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, які розташовані на території нашої громади на 2022-2024 роки доповідала Таїсія Скрипнік, заступник міського голови.

Далі депутати прийняли головний фінансовий документ, за яким житиме громада у 2023 році. Перший заступник міського голови – начальник фінансового управління Олена Музичук ознайомила усіх присутніх з основними показниками проєкту бюджету на наступний рік.Фото без опису

Негативний вплив військової агресії рф проти нашої держави та неможливість наразі визначити її наслідки унеможливлюють розроблення реалістичних прогнозів економічного і соціального розвитку країни та, як наслідок, бюджетних показників на середньостроковий період. Розмір загальних доходів, які передбачаються у наступному році, складає 382 856 700 млн грн, з них 374 082 500 млн – це власні доходи загального фонду, а 8 774 200 млн – спеціального фонду. 

Обговорювався і ряд інших питань, з яких прийнято відповідні рішення.

На завершення очільник громади привітав усіх присутніх з прийдешніми святами, а також подякував депутатам за плідну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора