Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання виконавчого комітету Подільської міської ради.

Дата: 09.12.2022 10:05
Кількість переглядів: 114

Днями під головуванням секретаря Подільської міської ради – виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського відбулось засідання виконавчого комітету.

Члени виконкому працювали над вирішенням питань, які становили порядок денний виконавчого комітету і були сформовані згідно звернень громадян і нагальних потреб громади під час воєнного стану в країні.Фото без опису

Традиційно, найголовнішим питанням була допомога підрозділам Збройних Сил України. Так, члени виконкому одноголосно ухвалили рішення про надання дозволу на передачу з балансу Управління економічного розвитку та інвестицій на баланс однієї із військових частин електроконвекторів у кількості 11 шт., а з балансу виконавчого комітету Подільської міської ради – матеріально-технічних засобів.

Далі було ухвалено рішення про виділення коштів із резервного фонду бюджету Подільської міської територіальної громади. Доповідала Олена Музичук, перший заступник міського голови – начальник фінансового управління.

В умовах війни та регулярних уражень російськими окупантами критичної інфраструктури, в Україні і насамперед у Подільській громаді оперативно розгортаються “Пункти Незламності”, де люди, у випадку тривалого відключення електрики, мають змогу зігрітися, зарядити гаджети та випити теплого чаю.

Сьогодні продовжується дообладнання таких пунктів за рахунок місцевого бюджету. Рішенням виконавчого комітету передбачається виділення коштів на придбання паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів, дров, продуктів харчування довготривалого зберігання, господарських товарів, аптечок тощо.Фото без опису

Наступний блок питань стосувався сфери захисту прав дітей, а саме: надання дозволу на укладення договору купівлі-продажу квартири, право користування якою мають малолітні діти; надання дозволу на укладення договору дарування будинку, право на користування яким має неповнолітня дитина; визначення місця проживання; припинення опіки; втрата статусу дитини, позбавленої батьківського піклування.

З питанням соціальної сфери доповідала Алла Перепелиця, директор Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я. Рішенням про встановлення факту здійснення догляду передбачено визначити Департамент соціально захисту відповідальним виконавчим органом з організації роботи щодо прийому документів для складання актів встановлення факту здійснення догляду, створити комісію та затвердити її склад. Крім того, затверджено Порядок встановлення факту здійснення догляду та форму акту.

Перейшовши до сфери комунальної галузі, члени виконкому своїм рішенням надали дозвіл на передачу з балансу Управління освіти і гуманітарної політики на баланс КНП МОК «Чиста громада» спортивних майданчиків.

Розглядалися й інші питання, з яких прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора