Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась щотижнева робоча нарада у виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського.

Дата: 05.12.2022 15:40
Кількість переглядів: 138

Відбулась щотижнева апаратна нарада виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського із заступниками, керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів міської ради. Під час робочої зустрічі проаналізовано поточний стан справ у громаді та визначено коло головних завдань на найближчий період.Фото без опису

‼️На початку наради очільник громади зазначив, що ситуація ситуація в енергосистемі України залишається складною та зберігається її дефіцит. Треба відзначити, що в Україні працює єдина енергосистема, тому якщо під обстріл попав один регіон, всеодно страждають всі області. Тож, вкотре наголошуємо:

🔻Подільська міська рада не має відношення до розподілення відключень електроенергії і сама не здійснює цих відключень.

🔻Через дефіцит потужності в енергосистемі України планові графіки вимкнень не працюють, впроваджуються графіки аварійних відключень.

🔻Вимкнення запроваджують всюди, крім об’єктів критичної інфраструктури (лікарні, ТЕЦи, насосні станції тощо). Якщо будинку пощастило живитися від однієї лінії з таким об’єктом, то у ньому також не вимикатимуть світло.

‼️Тому просимо жителів громади з розумінням поставитися до вжитих заходів та свідомо використовувати електроенергію.

‼️Головні питання, які обговорювалися в ході наради:

• Департамент житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин працює у штатному режимі. Фахівці опрацьовують заяви та скарги від жителів, які, в переважній більшості, стосуються відключення електроенергії.

• Адміністрація КВЕП «Подільськводоканал» поінформувала, що протягом минулого тижня перебоїв із водопостачання не виникало. На насосних станціях електроенергію не вимикають.

• КВЕП «Подільськтеплокомуненерго» працюють у дещо нестандартному режимі. Всі малі котельні, які залежать від електроенергії, забезпечують генераторами, аби у разі відсутності світла, тепло безперебійно потрапляло у будинки подільчан.

• Працівники «Муніципальної обслуговуючої компанії «Чиста громада» щоденно продовжують працювати на благо громади, підтримуючи комфорт та затишок нашої спільної домівки. Так, прибираються вулиці, площі, паркові зони, виконується підрізка гілля дерев. Крім того, проводять розчистку лотків водовідведення тощо.

• ПСКП «Меморіал-Сервіс» працює у звичайному режимі.

• ПП «Курінь» та ПП «Городок-КВП» працюють у посиленому режимі, а особливо електрики. Через аварійні та екстрені відключення електроенергії у багатоповерхових житлових будинках виникають аварійні ситуації із електричними мережами.

• У с. Липецьке до Дня інвалідів, що відзначався 3 грудня, людям похилого віку з обмеженими фізичними можливостями було роздано 15 наборів побутової хімії. Також продовжує курсувати пільговий автобус тричі на тиждень.

• Заклади освіти громади намагаються адаптуватися до роботи під час відключень електроенергії. Проводиться відповідна робота із адміністраціями та педагогами шкіл.Фото без опису

• Управління економічного розвитку та інвестицій щоденно контролює графік роботи громадського транспорту загального користування. Також спільно із Подільським районним управлінням поліції здійснюються рейдові перевірки щодо ліквідації стихійної торгівлі у невстановлених місцях. Продовжується і співпраця із Подільським міськрайонним центром зайнятості щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. На обліку у центрі зайнятості перебуває 105 осіб, 29 – працевлаштовано.

• Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я працює у звичайному режимі. Надаються консультації щодо отримання різних видів державної допомоги тощо. Продовжується робота і з ВПО, яких у громаді зареєстровано 2111 осіб.

• Фахівці Центру надання адміністративних послуг консультують та опрацьовують заяви для виплати компенсації витрат власникам житла, які безкоштовно прихистили у себе вдома внутрішньо переміщених осіб із постраждалих від війни регіонів. Через велику кількість відвідувачів, до кінця поточного тижня планують запровадити електронну чергу.

• Заклади охорони здоров’я працюють у звичайному режимі. На лікуванні сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги, у середньому, перебуває 8-10 осіб із підтвердженим захворюванням на коронавірусну інфекцію COVID-19. Лікарі первинки здійснюють виїзні прийоми і у села громади.

За результатами наради виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський, заступники міського голови взяли на контроль найважливіші питання, надали відповідні доручення та рекомендації щодо їх виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора