Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні у Подільську відбулась вулична акція до "16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства".

Дата: 02.12.2022 15:29
Кількість переглядів: 112

Сьогодні у Подільську відбулась вулична акція до "16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства". Акція покликана привернути увагу до цієї теми та закликати долати будь-які форми його прояву.

У заході взяли участь заступники міського голови Людмила Задорожна і Таїсія Скрипнік, фахівці Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я, Подільського міського центру соціальних служб, Служби у справах дітей, Подільського районного управління поліції та представники Подільського районного відділу 2 філії державної установи "Центр пробації" в Одеській області.Фото без опису

Цьогоріч UNFPА, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці із партнерами організовують цю акцію під гаслом «Чуйність переможе насильство» у 60 містах по всій Україні.

На локації було встановлено мозаїку із зображенням різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, подільчани охоче доєдналися до того, щоб негативне зображення зникло.

Окрім мозаїки, презентували й інтерактивну гру, завдяки якій можна було дізнатися про різні форми насильства й про те, як мешканці нашої громади ставляться до цієї теми та чи готові прийти на допомогу у разі потреби.

Зазначимо, що від повномасштабного вторгнення рф, Україна стикнулася із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. Українські жінки та чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від звірячих злочинів російських військових та найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Та разом із воєнними злочинами військ країни-терориста, на жаль, продовжує існувати гендерно зумовлене насильство всередині українського суспільства, яке не менш глибоко ранить постраждалих.

Під час проведення акції чимало жителів міста підходили до організаторів, які розповідали про види насильства, як не стати жертвою, або як діяти коли стали свідком вчинення насильства.

Інформаційні буклети з докладними алгоритмами, як діяти та куди звертатись роздавали усім хто цікавився акцією.

Подільська громада є учасником проекту UNFPА «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» з 2022 року. У межах проекту у місті розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства. Якщо Ви також потребуєте такої підтримки чи допомоги – зверніться за нею. Як це зробити, читайте на сайті «Розірви коло»: https://rozirvykolo.org/

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора