Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як зберігати продукти у разі тривалого відключення електроенергії? Поради від МОЗ

Дата: 01.12.2022 14:22
Кількість переглядів: 45

В умовах тривалої відсутності електроенергії актуальним є питання зберігання харчових продуктів у холодильнику та морозильнику. Ось декілька порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:

- У холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С.

- Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4° С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід.

- Якщо вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру.

- Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

- Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 °С або нижче.

- Також спробуйте заздалегідь підготуватися та зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).

- Намагайтесь готувати страви у невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.

- Купуючи харчові продукти, надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника.

- Продукти харчування також можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора