Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роковини найстрашнішого Голодомору.

Дата: 26.11.2022 11:10
Кількість переглядів: 105

Щорічно в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам'ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

У п’ятницю, напередодні цього пам‘ятного Дня, відбувся мітинг-реквієм за участі міської та районної влади, представників підприємств, установ, силових структур та громадськості. У 2022 році ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах збройної агресії росії проти України та не маємо права забути про мільйони жертв від найстрашнішої смерті – штучного голоду.Фото без опису

росіяни застосовують ті ж самі геноцидні практики проти українців. Адже рф в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують усім нам, що дуже важлива жива пам’ять всіх наших жертв.

Відтак, учасники мітингу-реквієму пом’янули хвилиною мовчання усіх жертв небаченого варварства і жорстокості – червоного терору та поклали квіти та лампадки до пам‘ятного знаку жертв Голодоморів.

Великомучеників нашої історії – усіх тих, хто страждав і загинув під час великого Голодомору 1932-1933 років, пом’янули й представники духовенства у молитвах, відслуживши панахиду.

Тож сьогодні, де б ви не були — вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, ввечері запаліть свічку у вікні, як вияв скорботи за загиблими. О 16:00 пройде Загальнонаціональна хвилина мовчання.

Пам‘ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора