Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТКА «ЯК ВАМ МЕНШЕ ВИТРАЧАТИ НА ТЕПЛО»

Дата: 04.11.2022 13:32
Кількість переглядів: 111

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ! 

ПАМ’ЯТКА «ЯК ВАМ МЕНШЕ ВИТРАЧАТИ НА ТЕПЛО»

• Зменшіть температуру опалення. Якщо є можливість регулювати опалення, підтримуйте температуру в помешканні не більше 18°C.

• Обирайте ощадливі засоби обігріву. Використовуйте кондиціонер у режимі обігріву замість газового опалення, якщо на вулиці вище 0°C.

• Підготуйте вікна. Відрегулюйте фурнітуру вікон, щоб вони щільно зачинялися від протягу. Встановіть на вікнах нові гумові ущільнувачі, якщо вони відсутні або пошкоджені та втратили свою еластичність. Встановіть прозору тепловідбивну плівку на внутрішню частину віконних рам, так зване «третє скло».

• Подбайте про утеплення дверей. Утепліть ущільнувачем вхідні двері по периметру стулок. Якщо маєте подвійні вхідні двері, зачиняйте обоє. Завжди тримайте зачиненими додаткові двері на вході до під’їзду (тамбурні двері) або встановіть доводчик дверей.

• Зменшіть тепловтрати. Тримайте відкритими батареї: відсуньте меблі, підніміть штори, зніміть декоративні панелі. Наклейте фольговий тепловідбивний екран на стіну за батареєю. Тримайте зачиненими всі вікна, у тому числі на балконі або лоджії. Закривайте на ніч вікна шторами, ролетами, жалюзі, тримайте відкритою батарею.

• Піклуйтеся про тепло у під’їзді та у будинку. Якщо у будинку встановлений індивідуальний тепловий пункт, разом із сусідами зверніться до управителя (ЖЕК), ОСББ або знайдіть фахівця, щоб встановити температуру в квартирах не більше 18°C. Простежте за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та горищах.

#ГОТУЙМОСЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора