Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про перейменування вулиць та провулків Подільської міської територіальної громади.

Дата: 28.10.2022 08:32
Кількість переглядів: 506

У К Р А Ї Н А

ПОДІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

Про перейменування вулиць та провулків

Подільської міської територіальної громади

 

З метою дерусифікації топонімів у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України, враховуючи пропозиції мешканців громади та подання комісії з питань, пов’язаних з найменуванням (перейменуванням) вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів розташованих на території громади, керуючись ст. 25, ч. 2 ст. 42  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 

ВИРІШИЛА:                                                                                                       

 

1. Перейменувати вулиці та провулки Подільської міської територіальної громади згідно переліку (додаток 1). 

 

2. Перейменувати  вулиці та провулки із зміною типу об’єкта топоніміки згідно переліку (додаток 2).

 

3. Перейменування вищезазначених вулиць та  провулків Подільської міської територіальної громади провести без зміни поштових номерів житлових будинків, установ та споруд.

 

4. Зміну картографічних матеріалів і реєстраційних документів на об’єкти нерухомого майна підприємствам, установам і організаціям, а також мешканцям, які проживають на перейменованих вулицях та провулках Подільської міської територіальної громади, провести згідно з чинним законодавством України та за необхідності.

 

5. Департаменту житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин Подільської міської ради Подільського району Одеської області:

 - передати  інформацію про перейменування до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» для внесення назв до відповідних словників Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України;

- здійснити заходи щодо демонтажу старих покажчиків назв вулиць та провулків;

- вжити заходів з виготовлення та встановлення адресних табличок на житлових будинках, інших будівлях, які розташовані на перехрестях об'єктів, що перейменовані.

 

6. Фінансування витрат, пов’язаних із заміною покажчиків назв, здійснити за рахунок коштів бюджету громади. 

 

7. Відділу комунікацій та інформаційної політики Подільської міської ради Подільського району Одеської області (Самборська О.С.), комунальному підприємству «Телекомпанія «Подільське ефірне телебачення» (Захаров Я.В.) інформувати громадськість щодо проведення зміни назв вулиць, провулків  та об’єктів Подільської міської територіальної громади, через засоби масової інформації та офіційний веб-сайт громади.

 

8. Рекомендувати співвласникам багатоквартирних будинків, власникам приватних житлових будинків, будівель або інших об'єктів нерухомого майна, юридичним особам незалежно від форми власності та підпорядкування, забезпечити заміну  адресних табличок на житлових будинках, будівлях, інших об'єктах нерухомого майна, які перебувають у власності зазначених осіб та розташовані на об'єктах, що перейменовані.

 

8. Дане рішення вступає в силу з моменту його публікації в засобах масової інформації та  на офіційному сайті громади.

 

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію по будівництву, житлово - комунальному господарству, благоустрою, екології та земельних відносин (Кашульський В.П.)

 

 

Секретар Подільської міської ради                                                          О.Б. АЛБАНСЬКИЙ

 

21.10.2022 р.

   № 319-І.

 

ДОДАТОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора