Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подільські поліцейські влаштували школярам екскурсію до музею правоохоронних органів.

Дата: 21.10.2022 11:36
Кількість переглядів: 189

Про минуле і сьогодення поліцейських розповів дітям співробітник сектору кадрового забезпечення Подільського районного управління поліції Артем Мамалига.

Хлопці та дівчата дізналФото без описуися, що ініціатором створення музею став очільник Головного управління поліції Одеської області Микола Семенишин. Вони із зацікавленістю розглядали стенди з фотографіями, які відображали розвиток правоохоронної діяльності у місті з царських часів і до наших днів. Це і фото першого поліцейського Бірзули, і хроніка роботи міліцейських підрозділів з 1945 до 1991 року, становлення міліції суверенної України та сьогодення правоохоронного відомства.

Відвідувачі були у захваті від розповіді про окремих співробітників, таких як колишній очільник Котовської міліції Шимкус Альфонсас Іозо, який сам затримав кількох хуліганів в Одесі і доправив їх до відділку. Про дільничного інспектора Думбраву Івана Олександровича – учасника другої Світової війни, який відважно захищав земляків від протиправних посягань у післявоєнні роки. А також про неперевершених спеціалістів своєї справи – начальника карного розшуку Івана Тіору і начальника слідства Олександра Бойка.

«Історія органів внутрішніх справ невід'ємна від історії держави і в періоди випробувань таких, як Афганська війна, аварія на Чорнобильській атомній станції, бойові дії, що зараз точаться в нашій країні, правоохоронці були в одному строю з військовими і пересічними українцями. Про кожного співробітника – учасника цих подій – можна писати оповідання, бо вони є прикладом для всіх нас. У вас ще є час для того, аби обрати свою професію, і ми сподіваємося, що серед вас є наші послідовники»,- зазначив поліцейський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора