Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи обов’язково подавати до Центру зайнятості звіт за формою № 3-ПН, якщо підприємство самостійно підбирає кандидатів на вакансії?

Дата: 05.10.2022 08:18
Кількість переглядів: 269

Питання – відповідь.

Запитання : Чи обов’язково подавати до центру зайнятості звіт за формою № 3-ПН, якщо підприємство самостійно підбирає кандидатів на вакансії?.

Відповідь : Вимогу щодо інформування служби зайнятості про вакансії містить Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI (зі змінами) — роботодавці зобов’язані своєчасно та у повному обсязі у порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, подавати територіальним органам центрального органу викоФото без описунавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, інформацію про попит на робочу силу (вакансії) незалежно від місцезнаходження (пп. 4 п. 3 ст. 50 Закону № 5067). Звіт подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) – з дня виникнення потреби в підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії, але не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії.

Ані Закон № 5067, ані інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавця чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Поряд з цим надання роботодавцем відомостей про вакансії до служби зайнятості дає змогу спільними зусиллями вирішувати проблеми добору кадрів та працевлаштування безробітних.

Неподання інформації про вакансії за формою №3-ПН стримує працевлаштування зареєстрованих безробітних та призводить до збільшення видатків Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на виплату допомоги по безробіттю.

Оновлену форму №3-ПН введено в дію з 07.07.2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора