Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня усиновлення, який відзначається 30 вересня, у стінах міської ради відбулось засідання «круглого столу» .

Дата: 29.09.2022 16:51
Кількість переглядів: 279

До Дня усиновлення, який відзначається 30 вересня, у стінах міської ради відбулось засідання «круглого столу» за участі заступників Подільського міського голови Людмили Задорожної і Таїсії Скрипнік, в.о. начальника Управління освіти і гуманітарної політики ВолодимирФото без описуа Самборського, начальника Служби у справах дітей Анастасії Єфімової, директора Подільського міського центру соціальних служб Наталії Шалашної, директора Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Алли Перепелиці, матері-виховательки ДБСТ «Лелека» Галини Заруцької та радника міського голови Марії Мазур. У ході засідання обговорювались актуальні питання розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Подільській громаді.

Захист прав та інтересів дітей є одним із пріоритетів державної політики. І служби нашої громади, які причетні до цієї справи, керівництво громадФото без описуи, депутатський корпус роблять вагомий вклад на захист життя маленьких українців.

У нашій країні війна. Кількість дітей-сиріт зростає в геометричній прогресії. Як повідомила начальник Служби у справах дітей Анастасія Єфімова, до спеціалістів звертаються небайдужі люди, які мають бажання всиновити осиротілих під час бойових дій дітей.

Але, на превеликий жаль, сиротами стають не тільки ті, що бачили страшні очі війни, а й ті, чиї батьки не витримали випробувань часу і стали на неправильний шлях, ті, які стають сиротами при живих батьках, в чиїх родинах є загроза життю та здоров’ю.

На обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Службі у справах дітей станом на 29.09.2022 р. перебуває 107 дітей. В сім’ях опікунів виховується 85 діток, 8 – виховуються у державному дитячому закладі, 8 влаштовані в дитячі будинки сімейного типу, 4 влаштовані у прийомні сім’ї та 2 дітей – у сім’ю родичів.

На території громади проживають 12 сімей усиновлювачів, функціонують 3 прийомні сім’ї, в яких виховуються 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 ДБСТ, в яких виховуються 30 дітей. Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та виховання дітей. Труднощів у вихованні в даних сім’ях немає, діти відчувають себе повноправними членами родин. Всі батьки-вихователі, прийомні батьки та опікуни своєчасно отримують державну допомогу на утримання дітей у повному обсязі. Фото без опису

Також учасники «круглого столу» обговорювались проблемні питання усиновлення, адаптації дітей в нових родинах, проблеми «вигоряння» та соціального захисту батьків.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства і держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора