Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Польща стала першою країною, де можна обміняти українське посвідчення водія.

Дата: 24.09.2022 10:29
Кількість переглядів: 220

Через повномасштабне вторгнення рф на територію України мільйони людей опинилися у Європейському Союзі. Дехто з них поки не має можливості потрапити до України. Багато є водіями і зіткнулися з тим, що у них вичерпався термін дії посвідчення, затерлися дані в доФото без описукументі або змінились персональні дані. Відтепер такі водії можуть отримати послугу обміну посвідчення водія у Варшаві.

Про це йшлося на спільному брифінгу начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика та голови Державної міграційної служби України Наталії Науменко. 

Завдяки злагодженій роботі Головного сервісного центру МВС з Державною міграційною службою України, зокрема з державним підприємством «Документ», досягли успішного результату у вирішенні питання обміну у Варшаві посвідчень водія, виданих в Україні.

«На 22 вересня можемо говорити про успішне підключення системи, яка дозволяє надавати повноцінно послугу обміну посвідчення водія. Уже маємо перших задоволених клієнтів, які скористались нагодою. Важливо, що готове посвідчення водія можна забирати у день звернення», — повідомив начальник Головного сервісного центру МВС.

Послуги обміну національного посвідчення водія надаються у таких випадках:

  • у разі непридатності посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо);
  • у разі зміни персональних даних власника (прізвище, прізвище, ім’я, по батькові, стать);
  • за бажанням власника (наприклад, з метою отримання більш сучасного бланку, або уточнення персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо);
  • після закінчення строку дії. 

«Мова йде поки що лише про обмін, а про відновлення — поки ні. Тобто, обмін відбувається у тих випадках, коли людина має наявний документ і може фізично надати його адміністратору ДП «Документ» у Варшаві. При втраті посвідчення чи при його крадіжці, поки все ж варто завітати до будь-якого зручного сервісного центру МВС на території України. Але це питання вже теж вирішується. Триває адаптація нормативних документів, які дозволять в майбутньому відновлювати посвідчення водія ДП «Документ» за кордоном, зокрема», — наголосив Микола Рудик.

Записатись у Варшаві на послугу обміну посвідчення водія, виданого в Україні, можливо онлайн — через електронну чергу. Також обслуговування проводиться і в порядку «живої» черги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора