Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Подільській громаді відзначили День Незалежності України!

Дата: 29.08.2022 08:41
Кількість переглядів: 285

Тридцять перша річниця Незалежності України - особлива дата. Вона припала на 6 місяців повномасштабної війни з росією.

Але атмосфера цьогорічного свята теж особлива, бо ми, як ніколи, згуртовані, відчуваємо неабияку гордість за свою країну і дякуємо тим, хто сьогодні її захищає, хто примножує славу нашій Україні!

Тож, з нагоди відзначення великФото без описуого державного свята у Подільській громаді відбулась низка заходів.

На початку урочистостей виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський нагородив почесними грамотами та подяками військовослужбовців, волонтерів, представників критичної інфраструктури міста, рятувальників, співробітників Подільського районного управління поліції, медичних працівників, освітян, які провадять активну діяльність, спрямовану на підтримку боротьби за збереження суверенітету і територіальної цілісності країни. Кожен з них робить важливий внесок в нашу боротьбу за Незалежність! Очільник громади подякував нашФото без описуим захисникам за їх незламний героїзм та за можливість жити, працювати на благо рідної України та жителям громади за надійний тил української армії.

Далі на жителів міста очікувала велика виставка-ярмарок робіт наших талановитих народних майстрів. Тут була і зона хенд-мейд товарів, іграшки, картинна галерея, сучасне мистецтво, простір робіт з традиційних національних ремесл.

Український борщ зі сметаною та пампушками, хліб із салом - такі делікатеси можна було спробувати в рамках «Фестивалю Борщу», до приготування яких долучився Подільський Державний прикордонний загін.

Крім пригощання смаколиками, гостей чекав співочий простір, де наші талановиті подільчани, від мала до велика, зачаровували присутніх українськими піснями! Свої вітання глядачам дарував і Фото без описугурт ВІА «Шанс». Хореографічні постановки від танцювальної студії міського Будинку культури створили неперевершену атмосферу.

Долучився до відзначення Дня Незалежності і наш волонтерський рух! Дівчата загону «Паляниця» презентували свою випічку, яку готують та передають нашим Героям на фронт. Родзинкою свята став Герб України, створений із справжніх українських пампушок з часником, які можна було придбати. Вилучені кошти підуть на приготування смачної випічки для Збройних Сил України.

Наші бджілки, дівчата загону «Шалені голки» продемонстрували тактичне спорядження, які вони щоденно виготовляють для українських захисників, а також проводили благодійний збір на пошиття спорядження для військових, яке допомагає протистояти російським терористам.

Цьогорічне відзначення величної та урочистої річниці становлення української державності сповнене почуттям гордості і страшного болю.Фото без опису

Біля пам‘ятних знаків загиблим воїнам, що у парку «Слави», представники влади та небайдужі містяни створили янгола із свічок в знак пам’яті про військових, які віддали свої життя за Україну. Адже війна росії проти нашої держави вкотре показала , що українці ніколи не будуть миритися з тим, що їм прагнуть нав’язати. Свобода, незалежність та людська гідність — завжди будуть визначальними словами справжніх патріотів нашої землі. Вічна пам'ять Героям, які поклали своє життя на вівтар нашої Незалежності!

Висловлюємо слова щирої подяки за організацію працівникам Управління культури і туризму, нашому волонтерському руху - загону «Паляниця» та «Шалені голки», Подільському прикордонному загону за приготування найсмачнішого українського борщу, артистам міського Будинку культури та народним майстрам міста.

Сьогодні синьо-жовтий стяг майорить у різних куточках світу.

Тож бережімо єдність, працюймо разом на перемогу, пам’ятаймо, що це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково маємо виконати!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора