Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2022 08:41
Кількість переглядів: 179

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовосФото без описулужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію. Цей день увійшов до нашої історії як один з найчорніших, найстрашніших. Наприкінці серпня 2014 року, після запеклих боїв, бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Пам'ятна дата набула особливого значення цього року, оскільки відбувається за умов повномасштабного вторгнення росії.

Ми схиляємо голови перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу. Ми обов’язково повернемо свої території заради майбутнього нашої країни та у знак пам’яті про тих, хто захищав її до останнього подиху. Український народ сильний, єдиний та незламний! Слава Героям! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора