Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правопросвітницькі заходи, які проведять юристи системи БПД – це в першу чергу підвищення рівня правової обізнаності населення стосовно своїх прав та гарантій, передбачених Конституцією України та механізмів їх захисту.

Дата: 18.08.2022 16:29
Кількість переглядів: 273

В приміщенні  комунального закладу надання соціальних послуг "Родина" юристи Подільського сектору правової допомоги Сергій Морозов та Христина Россяєва провели ряд інформаційних заходів для людей  похилого віку та осіб з інвалідністю, які постійно проживають у даніФото без описуй установі, оскільки за станом здоров’я потребують стороннього догляду та соціально-побутових послуг.

10 серпня фахівчиня ?? Христина Россяєва ознайомила присутніх з порядкомк спадкування земельних ділянок чи паїв. Учасники заходу дізналися, що з моменту оголошення воєнного стану дещо змінилися строки прийняття спадщини, а саме: з часу смерті спадкодавця строк подачі заяви про вступ до спадщини складає ? місяців максимально, тобто граничний строк щодо зупинення по прийняттю спадщини під час воєнного стану в 4?? місяці. Також було зазначено, що право власності на земельну ділянку в порядку спадкування переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Серед необхідних документів, що нададуть спадкоємцям право подати заяву про прийняття спадщини є:

?? документи, що посвідчують особу спадкоємця (паспорт, ідентифікаційний номер);

?? свідоцтво про смерть спадкодавця;

?? документи, що підтверджують родинний зв’язок спадкоємця зі спадкодавцем (свідоцтво про народження, свідоцтво про одруження);

?? оригінал документів, які підтверджують право власності спадкодавця на земельну ділянку (державний акт на право власності на земельну ділянку);

?? довідку про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки та витяг з Державного земельного кадастру на земельну ділянку.

А вже 16 серпня юристом ?? Сергієм Морозовим було висвітлено питання стосовно пільг та гарантії для людей похилого віку.

«Варто зазначити, що до громадян ?? похилого віку відносяться особи, які досягли пенсійного віку, а також особи, яким до досягнення зазначеного пенсійного віку залишилося не більш як півтора року», - зауважив фахівець.

Поміж основних пільг та гарантій, які передбачені для осіб похилого віку потрібно виділити наступні:

?? Реалізація громадянами похилого віку права на працю;

?? Право на матеріальне забезпечення;

?? Право на виплату пенсій, різних видів допомоги і наданням допомоги в натуральному вигляді;

?? Право на державну соціальну допомогу;

?? Допомогу на санаторно-курортне лікування;

?? Право на надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва;

?? Звільнення повністю або частково від плати за землю або орендної плати за землю.

Літні люди ?? мають більше правових проблем у порівнянні з людьми інших вікових категорій, це пов’язвно з «поважністю» віку та низькою поінформованість про способи захисту своїх прав. Тож учасникам заходів було надано інформацію про існування бюро правової допомоги та можливість отримання безоплатної правової допомоги.

?Безоплатну правову допомогу можна отримати у Подільському бюро правової допомоги за адресою: м. Подільськ, пр.-кт Шевченка, 16, Тел.: (04862) 2-05-30.

?? Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора