Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фахівці Подільського міського центру соціальних служб взяли участь у тренінгу "Основи роботи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги від домашнього насильства та насильства за ознаками статі".

Дата: 29.07.2022 11:19
Кількість переглядів: 286

27-28 липня 2022 року, за сприяння ГО Громадський рух "Віра, Надія, Любов", фахівець із соціальної роботи та директор Подільського міського центру соціальних служб взяли участь у тренінгу "Основи роботи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги від домашнього насильства та насильства за ознаками статі".

Мобільна бригада соцФото без описуіально-психологічної допомоги (далі – мобільна бригада) – це спеціально утворене об’єднання спеціалістів (практичного психолога, соціального працівника), які надають екстрену та планову соціально-психологічну допомогу постраждалим (у т.ч. особам до 18 років) від домашнього насильства й насильства за ознакою статі шляхом безпосереднього втручання й перенаправлення (за потреби) до інших фахівців.

Надання послуг здійснюється під час виїздів на випадки в спеціально організованому транспорті або в спеціально відведеному/ адаптованому приміщенні на базі суб’єктів взаємодії, які здійснюють заходи у сфері запобігання й протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі.

Мобільна бригада утворюється для надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг:

- консультування;

- кризового й екстреного втручання;

- соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

Найголовніша перевага такої бригади полягає у її мобільності. За рахунок ефективного й швидкого реагування послуга наближається до постраждалої особи, що дає можливість вчасно виявити випадок насильства, надати соціально-психологічну допомогу тим, хто її потребує, і скерувати до інших служб, якщо у цьому є необхідність.

Дякуємо організаторам тренінгу за отримані нові знання та досвід для наших соціальних працівників!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора