Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

29 липня - День Сил спеціальних операцій Збройних сил України

Дата: 29.07.2022 08:08
Кількість переглядів: 288

29 липня - День Сил спеціальних операцій Збройних сил України

Гасло Святослава Хороброго «Іду на ви» стало бойовим гаслом еліти українського війська – Сил спеціальних операцій (ССО).

Це окремий рід військ Збройних сил України, який виконує надскладні завдання. ССО складаються зі спеціальних підрозділів, укомплектованих військовими фахівцями високого класу, які мають спеціальну підготовку у сфері розвідки, прямих акцій та військової підтримки виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих завдань.Фото без опису

Історія створення Сил спеціальних операцій ЗСУ починається з 2007 року, з директиви міністра оборони України – сформувати спочатку Управління Сил спеціальних операцій як структурний підрозділ Генерального штабу. Але окупація Криму російськими військами та вторгнення на Донбас пришвидшило процес формування ССО і виокремлення їх у окремий рід військ.

16 червня 2016 року Верховна Рада дозволила створити Сили спеціальних операцій та Високомобільні десантні війська, що й було виписано в законі. За цей закон проголосували 256 народних депутатів.

До ССО входять добре навчені та мотивовані військові. Вони можуть підривати тил противника, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти важливих заручників або захоплювати ворогів. Бійців ССО називають військовою елітою держави.

Військові здійснюють спеціальну розвідку. Їх залучають до розвідки з метою підготовки держави до оборони чи проведення спеціальних операцій.

Сили спеціальних операцій першими досягли сумісності із НАТО. Наприклад, 24 липня 2019 року 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗСУ пройшов сертифікацію як підрозділ SOF. Це означає, що він може залучатися в Сили швидкого реагування НАТО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора