Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча нарада щодо реалізації Урядової програми безповоротних грантів "єРобота"

Дата: 26.07.2022 16:09
Кількість переглядів: 196

1 липня стартувало 6 проектів за програмою «єРобота».

«єРобота» — це державна програма, яка спрямована на допомогу малому та середньому бізнесу, підтримку українських виробників та будівництво нової інфраструктури, створення робочих місць та працевлаштування безробітних.

З метою вивчення питання порядку та умов отримання безповоротних ґрантів для підтримки українського бізнесу, сьогодні, під головуванням першого заступника Подільського міського голови – начальника фінансового управління Олени Музичук,  відбулась робоча нарада з представниками Управління економічного розвитку та інвестицій, Подільського міськрайонного центру зайнятості, ГУ Держпраці в Одеській області та відділення «Ощадбанку».Фото без опису

Гранти можна отримати за такими напрямками:

  • Переробні підприємства (подавати заявку можуть як ФОП, так і юридичні особи. Це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо. Кошти виділяються на придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання) та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію).
  • Мікроґранти на запуск бізнесу (претендувати на отримання гранту може кожен громадянин України, який уже має бізнес та хоче його розширити або лише започатковує власну справу. Сфера діяльності значення не має).
  • Мікроґранти на розвиток теплиць (держава буде надавати гранти на побудову теплиць для приватних підприємців та аграрних компаній, фермерських господарств, які мають у власності або в оренді землю).
  • Мікроґранти на розвиток садівництва (у програмі можуть брати участь підприємці, які мають власну землю або землю в користуванні щонайменше на 25 років. Ділянка має бути від 1 га до 25 га).
  • Фонд стартапів (Уряд називає проєкт експериментальним. Кошти на реалізацію стартапів можуть отримати як розробники готових технологічних продуктів, так і фахівці, які мають ідею проєкту).
  • Старт в ІТ (програма безкоштовного навчання для людей, що хочуть перейти в ІТ з інших галузей. Вимоги до кандидатів: вік від 21 до 60 років, бажано знати англійську мову на середньому рівні В1).

Слід звернути увагу, що мікроґранти видаються за умови створення робочих місць і від цього буде залежати сума, на яку може розраховувати отримувач.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора