Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Літнього вечора, на березі мальовничого озера у с. Олександрівка, жителі Подільської громади поринули в атмосферу традицій старовинного свята - Івана Купала.

Дата: 07.07.2022 10:27
Кількість переглядів: 293

Напевно немає такого народу у світі , який так трепетно шанує свої традиції, як український народ. Кожне з них сповнене красивим, глибоким змістом, насичене таємничими та старовинними обрядами. Та напевно, одним з наймістичніших та найцікавіших свят українців – це Івана Купала.Фото без опису

Літнього вечора, на березі мальовничого озера у с. Олександрівка, жителі Подільської громади поринули в атмосферу традицій старовинного свята.

Театралізовано-фольклорне дійство було насичене українськими піснями у виконані ансамблю «Натхнення», вихованців творчих студій міського Будинку культури, вокального ансамблю Будинку культури с. Олександрівка та відомих подільських виконавців. У той же час всі охочі мали змогу взяти участь у різноманітних майстер-класах від майстринь. Виготовляли ляльки-мотанки, а для чарівної половини людства була представленна "зелена" зона для плетіння святкових вінків, адже наші предки вірили у те, що саме у цей день особливою магічною силою володіють польові трави і квіти. А коли вже звечоріло, дівчата пускали вінки на воду. Обрядове дерево прикрашали стрічками та цукерками, загадуючи при цьому найзаповітніші бажання.

Усі долучилися до давніх обрядів: водили хороводи навколо обрядового вогнища та завзято стрибали через нього, а організатори всіх присутніх пригощали різними смаколиками.

У цей день жителі громади мали можливість ще раз поринути у традиції нашого народу, послухати гарні українські пісні, відчути магію свята та сповнитися натхнення для нових звершень. Висловлюємо вдячність організаторам: Управлінню культури і туризму, працівникам Будинку культури с. Олександрівка, співробітникам Подільського міськрайонного відділу ГУ ДСНС, Подільського районного управління поліції за забезпечення порядку та всім учасникам!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора