Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ювенальні поліцейські попереджають про заборону паління та вживання алкогольних напоїв в громадських місцях

Дата: 06.07.2022 14:08
Кількість переглядів: 311

Це два найпоширеніших види правопорушень, що скоюють неповнолітні. Відповідальність за них настає з 16 років. За перше півріччя 2022 року поліцейськими Подільського РУП притягнено до відповідальності за ст. ст. 175-1(куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та 178(Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП 35 та 50 неповнолітніх відповідно. 

Переважну більшість правопорушників поліцейські виявляють під час рейдів в зонах відпочинку: прикладом 16-річна жителька Балти і три її однолітки з Подільська для вживання пива та паління обрали затишні закутки в місцевих парках і на дитячих майданчиках. А от два 15-річних подільчанина потрапили в поле зору поліцейських в захисному укритті - під час повітряної тривоги вони «підіймали» собі настрій слабоалкогольними напоями.

Трапляються випадки, коли неповнолітніх у критичному стані, спровокованому надмірним вживанням алкогольних напоїв, привозять до медичних установ. Так сталося з 13-річною мешканкою передмістя Подільська, яку лікарям довелося помістити до реанімаційного відділення. Цей та аналогічні інциденти стають предметом ретельної перевірки поліцейських ювеналів, встановленні ролі(або бездіяльності) батьків юних «любителів» алкоголю. На них( а таких з початку року було більше двадцяти осіб) складається адміністративний протокол за ч.3 ст. 184 КУпАП, санкція якого передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Поліцейські закликають громадян проводити з дітьми бесіди про заборону вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління, адже це не тільки шкідливо для організму, а ще й тягне правові наслідки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора