Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 4 липня, виконуючий обов’язки Подільського міського голови Олег Албанський провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів міськради та комунальних підприємств.

Дата: 04.07.2022 16:25
Кількість переглядів: 247

Сьогодні, 4 липня, виконуючий обов’язки Подільського міського голови Олег Албанський провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів міськради та комунальних підприємств. 

В ході наради було обговорено низку важливих питань та заплановано заходи на цей тиждень. Керівники комунальних підприємств доповіли про проведену роботу за минулий тиждень, а саме:Фото без опису

-Департаментом житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин виконуються завяки від жителів, проводяться рейдові перевірки щодо санітарного стану та благоустрою громади, покосу трави. Виконуючий обов’язки Подільського міського голови Олег Албанський звернув увагу на сплату податків за землю. Ним було зазначено, що всі приватні підприємці, фірми тощо мають працювати у рівних умовах та платити податки. Також, радник міського голови Леонід Кисельов підняв питання щодо необхідності аудиту та оцифрування земель Подільської міської територіальної громади. Він зазначив, що такий облік допоможе, по-перше, раціональному та ефективному управлінню земельними ресурсами громади, по-друге — стане додатковим джерелом надходження до бюджету.Фото без опису

Леонід Архипович повідомив, що завдяки зацікавленності керівництва громади, на минулому тижні відбулася поїздка до м. Вінниця, де у Департаменті земельних ресурсів міської ради була проведена нарада з передачі досвіду землевпорядників Вінницької територіальної громади для представників нашого міста. На нараді були розглянуті і недоліки електронної програми аудиту земельних ресурсів, якою півроку тому скористалися вінничани, щоб уникнути подібних недоліків при аудиті землі у Подільській територіальній громаді.

-Збоїв водопостачання та водовідведення протягом тижня не виникало, зазначає адміністрація КВЕП «Подільськводоканал». Надходить велика кількість звернень від жителів міста і незважаючи на такий напружений графік, працівниками підприємства здійснюється великий обсяг ремонтних робіт на об’єктах.

-КВЕП «Подільськтеплокомуненерго» продовжує підготовку до нового опалювального сезону. Так, вже завершені ремонтні роботи магістральних мереж теплопостачання. Днями на котельнях будуть замінювати лічильники.

-Працівниками КО «Благоустрій» своєчасно вивозиться сміття, прибираються вулиці, парки та зелені зони.

-Керуючі кампанії «Курінь» та «Городок-КВП» проводять ремонтні роботи житлового фонду. Наразі виконується ремонт покрівель багатоповерхівок, покіс трави на закріплених територіях тощо.

- ПСКП «Меморіал-Сервіс» продовжує впорядковувати кладовища.

Після доповіді директорів комунальних підприємств, радник міського голови Леонід Кисельов звернувся до них щодо необхідності бачення перспектив розвитку структур, які вони очолюють. Незважаючи на важливі поточні питання, які необхідно вирішувати кожного дня у роботі комунальних служб та підприємств міста, а також на постійні виклики життя, пов’язані з воєнним станом, директори повинні думати і про завтрашній день своїх підприємств, а значить — забезпечувати розвиток та нормальне функціювання міста на майбутнє.

Леонід Архипович звернув увагу керівників на можливість сьогодні залучати для цього інвестиції та гранти. Він повідомив, що таких джерел, назважаючи на війну в Україні, немало, і в більшості -  це безповоротні кошти закордонних донорів. Необхідно лише цікавитись та займатися цим, не занурючись повністю в рутину сьогоденних проблем. Він також запропонував керівникам співпрацювати у цьому напрямку з Управлінням економічного розвитку, яке веде постійний пошук таких резервів розвитку для міста.

-У с. Липецьке соціальними працівниками роздається гуманітарна допомога незахищеним верствам населення. Працівниками Подільського міського центру соціальних служб та Служби у справах дітей проводяться об’їзди сімей, що потребують особливої уваги. Подільськими медиками продовжуються виїзні прийоми жителів сіл (звернулося 58 чоловік).

-Управління економічного розвитку та інвестицій зазначає, що на міські маршрути виходить 14 автобусів. Також, працівники Управління спільно із представниками Подільського районного управління поліції продовжують проводити рейди щодо ліквідації стихійної торгівлі (всі порушення фіксуються протокольно). Працівники Управління активно займаються залученням інвестицій і роботою з підготовки грантових проектів. Крім того, на території громади запущено державну програму щодо відкриття бізнесу за деякими напрямками.

-Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я, Подільський міський центр соціальних служб та Служба у справах дітей продовжує роботу з вимушеними переселенцями (зареєстровано 1587 внутрішньо переміщених осіб) та малозахищеними верствами населення. Соціальні нарахування виплачуються.

-На обліку відділення «Вдома» ЦНСП «Родина» перебуває 258 підопічних, якими щодня опікуються соціальні працівники. Відділення соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями та раннього втручання працює амбулаторно.

-Заклади загальної середньої освіти продовжують прийом заяв на навчання у перший клас.

-Управління культури і туризму продовжує організовувати змістовне дозвілля подільчан у літній період.

-Управління спорту та молодіжної політики здійснює благоустрій спортивних майданчиків. На тиждень заплановано багато різноманітних заходів.

-Заклади охорони здоров’я працюють у штатному режимі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора