Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під головуванням виконуючого обов’язки Подільського міського голови Олега Албанського відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

Дата: 24.06.2022 09:10
Кількість переглядів: 250

Під головуванням виконуючого обов’язки Подільського міського голови Олега Албанського відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

У ході засідання прийнято низку важливих рішень з різних сфер життєдіяльності громади. Фото без опису

На початку засідання члени виконкому заслухали та обговорили доповідь начальника відділу діловодства Подільської міської ради Надії Назаренко стосовно роботи зі зверненнями громадян, інформаційними запитами у структурних підрозділах, комунальних підприємствах, установах та організаціях.

Також були розглянуті питання, що стосуються захисту прав дітей, з яких доповідала Анастасія Єфімова, начальник Служби у справах дітей.

З наступним проектом рішення про тимчасові обмеження щодо пільгового перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування під час воєнного стану доповідала Алла Омельчук, начальник Управління економічного розвитку та інвестицій. Враховуючи складну ситуацію в Україні з пальним та зменшенням кількості транспортних засобів на маршрутах, з метою стабілізації та забезпечення оптимальних умов перевезення пасажирів, членами виконкому було погоджено ввести з 01.07.2022 р. тимчасові обмеження щодо пільгового перевезення. Такі перевезення будуть здійснюватися після 8:00 години ранку. З графіками роботи автотранспорту можна буде ознайомитися згодом. 

Підтримали члени виконавчого комітету і створення комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб осіб, які потребують надання соціальних послуг. Доповідала Алла Перепелиця, директор Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я.

Обговорювали і організацію харчування дітей у закладах дошкільної освіти у літній період. Так, проектом рішення передбачено безкоштовно харчування для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей з особливими освітніми потребами, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб. Пільгове харчування – для дітей із сімей, в яких троє та більше дітей та дітей учасників бойових дій.

Низка питань стосувалася допомоги нашим захисникам. Стосувалися вони передачі на баланс військових частин матеріально-технічних засобів, оргтехніки, засобів зв’язку та ін. Також рішенням виконкому військовим виділені кошти (з початку повномасштабної війни на потреби Збройних Сил України виділено понад 2 млн. грн.)

З питаннями, які стосуються бюджету громади доповідала перший заступник Подільського міського голови – начальник фінансового управління Олена Музичук. Рішенням виконавчого комітету було прийнято погасити залишок минулорічного запозичення за рахунок перерозподілу зекономлених коштів у розмірі майже 10 млн. грн., аби не переплачувати суттєво збільшенні відсотки.  

Розглядався і ряд інших питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора