Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Дата: 22.06.2022 08:41
Кількість переглядів: 206

Війна – чорне слово, яке забирає людські життя, руйнує долі людей та позбавляє їх щасливого майбутнього. Це слово викликає занадто багато тривоги та страху.

Щороку, 22 червня, укрФото без описуаїнський народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Саме цей день, далекого 41-го, закарбувався трагічною сторінкою, який жорстоко увійшов у життя мільйонів українців, сповнений важких спогадів і болю. У цей скорботний день громадяни України віддають честь і шану батькам, дідам і прадідам.

Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті. Безповоротні втрати України в цій війні 8-10 млн. осіб, які загинули під час бойових дій, через окупаційний терор та голод в тилу, примусовий вивіз. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тисяч сіл.

Тож згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у тій війні.

Вічна і світла їм пам’ять!

Історія нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки. Тож священним обов’язком кожного із нас – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. І сьогодні кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають суверенітет і цілісність нашої держави. Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю народу України, який піднявся на бій і героїчно бореться за свободу. Ця боротьба справедлива, з нами правда, Бог і Україна.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава українським Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора