Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпраці продовжує консультаційний супровід підприємств в період воєнного стану

Дата: 01.06.2022 14:12
Кількість переглядів: 171

Головним управлінням Держпраці в Одеській області  прийнято рішення про розширення сфери надання консультативної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни. Консультаційна допомога надається всім роботодавцям, які її потребують, з питань, що належать до компетенції Держпраці, зоФото без описукрема, це питання організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

31.05.2022 року фахівцями Головного управління було проведено робочу зустріч з адміністрацією ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПРАЙС ДЕВЕЛОПМЕНТ».

Під час зустрічі   головний державний інспектор відділу з питань праці та заробітної плати Людмила Добровольська в першу чергу проінформувала присутніх про зміни в трудовому законодавстві, а саме про те, що з 15.03.2022 № 2136-ІХ вступив в дію Закон  України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Так, даним Законом визначено особливості укладення трудових договорів  в умовах  воєнного стану, особливості переведення та змін істотних умов праці в умовах воєнного стану, особливості розірвання трудового договору з ініціативи працівника та роботодавця,особливості встановлення та обліку робочого часу та часу відпочинку, роботи в нічний час, оплати праці.

 Далі зустріч проходила у форматі запитання – відповідь. Людмила Добровольська надала відповіді на запитання, які цікавили пристніх. Серед них: оголошення простою та порядок оплати праці під час простою,  оформлення наказу про призупинення трудового договору та порядок нарахування та сплати податків під час такого призупинення, надання відпусток під час воєнного стану та їх тривалість, норми тривалості робочого часу.

 Керівник Товариства повідомив, що  одного з працівників Товариства, з початку оголошення воєнного стану, мобілізовано до лав Збройних Сил України. В свою чергу Людмила Добровольська надала роз?яснення щодо гарантій, передбачених ст. 119 КЗпП України.

Головний державний інспектор Подільського відділу нагляду в промисловості Костянтин Пасаіта повідомив проінформував присутніх про алгоритм  чітких дій з охорони праці під час воєнного стану, введеного указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Окремо було акцентовано увагу на необхідності проведення позапланових інструктажів з охорони праці, про дії працівників та посадових осіб суб’єкта господарювання в умовах воєнного стану та у разі потрапляння у зону бойових дій.    

Адміністрація Товариства під час зустрічі отримала вичерпні відповіді на всі питання, які їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора